Пт, 2024-04-19, 17:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:32
Суд визнав провину Пукача. Подробиці вбивства Гонгадзе
Інші останні Кримінальні новини
Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач, обвинувачений у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, не хотів його вбивати, а намагався отримати інформацію про шпигунську діяльність Гонгадзе.

У вироку генералу, який зачитується в Печерському районному суді м.Києва у вівторок, 29 січня, зазначається, що Пукач у своїх свідченнях стверджував, що не збирався вбивати Гонгадзе, а тільки застосував силу для того, щоб отримати інформацію про шпигунську діяльність журналіста. Це випливає зі свідчень Пукача, озвучених судом в ході оголошення вироку, пише "Інтерфакс-Україна".

У вироку суду наголошується, що, на думку Пукача, смерть Гонгадзе була нещасним випадком, що він не хотів душити його так, щоб журналіст помер.

Виходячи зі свідчень Пукача, Гонгадзе не зізнався, що є шпигуном, але зізнався, що збирав інформацію для іноземних посольств для зміни влади в Україні. Нібито Гонгадзе повинен був отримати за інформацію від посольства США 400 тис дол.

У вироку Печерського районного суду Києва наголошується, що Пукач частково визнав свою провину. Він повідомив, що наказ вести спостереження і вбити Гонгадзе він отримав особисто від тодішнього міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка.

Зал засідання дуже маленький. Пукач, який перебуває в клітці залу засідань, спокійно слухає вирок. В руках у нього якась невелика книга, мабуть, церковного змісту, з образами святих на обкладинці, ймовірно, це молитовник. Біля клітки вартує четверо співробітників судової міліції.

Як повідомлялось, прокурори у справі за обвинуваченням екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе просять Печерський суд Києва засудити його до довічного ув’язнення.

Як повідомлялося, журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі на Київщині виявили обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

У 2008 році троє колишніх міліціонерів - полковники Валерій Костенко і Микола Протасов, майор Олександр Попович - були визнані винними у скоєнні вбивства журналіста і засуджені судом до 12 (Костенко і Попович) і 13 років (Протасов) позбавлення волі.

Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач тривалий час перебував у розшуку у зв'язку з причетністю до вбивства журналіста, в липні 2009 року був затриманий у Житомирській області, і відтоді перебуває під вартою. Генпрокуратура в грудні 2010 року заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача у вбивстві журналіста Гонгадзе.

Слідство встановило, що Пукач скоїв вбивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка, який був знайдений мертвим 4 березня 2005 в своєму будинку під Києвом з двома вогнепальними пораненнями в голову. Напередодні екс-міністр був викликаний на допит у справі про вбивство Гонгадзе. У 2005 році Генпрокуратура визнала загибель Кравченка самогубством і винесла постанову про закриття кримінальної справи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 902 | Додав: adminA | Теги: провину Пукача, Подробиці вбивства Гонгадзе | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]