Пт, 2024-03-29, 06:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:59
Суд заарештував Лукаш на два місяці та призначив заставу 5,1 млн . ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Печерський районний суд м.Києва ухвалив взяти екс-міністра юстиції України Олену Лукаш під варту з правом застави 5 млн грн.

Таке рішення в п'ятницю, 6 листопада, оголосив суддя Печерського суду Росмен Новак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а також у вигляді можливості застави - 5 115 600 гривень", - оголосив суддя резолютивну частину рішення.

Лукаш заявила, що за неї внесуть заставу її друзі, а рішення суду по її справі буде виправдувальним в будь-якому випадку.

Згодом колишній голова Адміністрації президента України Андрій Портнов повідомив, що застава за Лукаш буде внесена сьогодні.

"Щодо Олени Лукаш сьогодні буде негайно внесено заставу і вона вийде на свободу. Це вже друга поразка чинного президента протягом доби на кримінальному фронті", - написав він на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю.

Своєю чергою, народний депутат України VII скликання фракції "Опозиційний блок" Нестор Шуфрич підтвердив, що застава може бути внесена протягом дня в п'ятницю.

"Наскільки мені відомо, це питання (внесення застави - ред.) уже вирішується. Поки ми перебували в суді, адвокати і наші колеги не втрачали часу і це питання в ці хвилини вже буде вирішене. Ми розуміємо, що у нас мало часу і потрібно все вирішувати сьогодні, що ми і спробуємо зробити", - заявив він журналістам після суду в п'ятницю.

"Ми хотіли б максимум зробити для того, щоб Олена могла спілкуватися зі своїми дітьми, які, я наголошую, є неповнолітніми, вже сьогодні", - зауважив Шуфрич.

Тим часом захист екс-міністра юстиції подаватиме апеляційну скаргу на постанову Печерського райсуду про взяття її під варту.

Про це журналістам повідомив адвокат Лукаш Андрій Смирнов, передає УНІАН.

Він зазначив, що в апеляційній інстанції захист Лукаш клопотатиме про скасування ухвали Печерського районного суду та застосування до Лукаш м'якшого запобіжного заходу - особистого зобов'язання або ж взяття на поруки народними депутатами.

Раніше сьогодні захист Лукаш просив суд дозволити кільком депутатам взяти її на поруки. Депутат Юлія Льовочкіна заявила, що буде підписуватися про взяття Лукаш на поруки. "Ми будемо пробувати, всі, хто тут присутній", - сказала вона. Окрім Льовочкіної на засіданні присутні колишні регіонали - депутати Юрій Мірошниченко, Нестор Шуфрич, Сергій Ларін, Микола Скорик.

Сама ж Лукаш під час свого слова заявила, що не має наміру залишати Україну.

Нагадаємо, Олена Лукаш в 2013-2014 роках обіймала посаду міністра юстиції України в Кабінеті міністрів Миколи Азарова. 27 лютого 2014 року була відправлена у відставку з поста міністра юстиції України.

У жовтні 2013 року, обіймаючи посаду міністра юстиції, дала вказівку в.о. генерального директора ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції внести незаконні зміни в комп'ютерні програми, що забезпечують функціонування єдиних і державних реєстрів. Внаслідок таких дій у роботі реєстрів сталися збої, що призвело до несанкціонованого блокування інформації і спотворення процесу її обробки.

Генеральна прокуратура України 28 лютого 2014 року зажадала від МВС і СБУ протягом 10 днів затримати Лукаш за підозрою в розстрілі активістів на Майдані Незалежності в Києві з 18 по 22 лютого.

28 травня 2015 року заступник генерального прокурора України повідомив Лукаш про підозру.

За даними відомства, внесено відомості в ЄРДР про вчинення Лукаш кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.367 (службова недбалість), ч.2 ст.361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), пов'язаних з припиненням роботи всіх єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України.

6 червня Європейський Союз опублікував у Офіційному журналі рішення про продовження санкцій проти трьох колишніх українських чиновників, серед яких значиться і Лукаш. Санкції проти були продовжені ще на дев'ять місяців.

У серпні Печерський районний суд Києва заарештував три квартири, що належать Лукаш.

10 вересня 2015 року СБУ оголосила Лукаш у розшук. За даними ЗМІ, вона перебувала в Росії.

5 листопада Служба Безпеки України затримала Лукаш. На брифінгу прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що протягом 72 годин їй буде оголошено про підозру.

За його словами, вже зібрана інформація, яка може підтверджувати вчинення Лукаш злочинів за ч.5 ст.191 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) та ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Пізніше в Генпрокуратурі поінформували, що повідомили Лукаш підозру про вчинення нею злочинів, передбачених цими статтями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: Лукаш, застава 5, Два місяці, арешт, Суд, 1 млн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]