Чт, 2024-04-18, 02:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:21
Суд заборонив у Києві акції. Опозиція: влада боїться протестів
Інші останні Політичні новини
Окружний адміністративний суд Києва в суботу, 27 жовтня ввечері, виніс рішення про заборону проведення будь-яких масових заходів, крім державних, у центральній частині міста до 12 листопада включно, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР).

"Суд, враховуючи потенційну небезпеку конфліктів між організаціями з різнополярними поглядами, посилаючись на указ президента про заборону проведення мітингів у центральній частині міста, ухвалив заборонити проведення будь-яких масових заходів (крім державних) до 12 листопада включно", - йдеться в повідомленні.

Відповідачем у справі виступав представник КУПРу, яка подала повідомлення про проведення безстрокової акції з неділі (дня виборів) на Майдані Незалежності та на площі під будівлею ЦВК.

Таким чином, ні на Майдані Незалежності, ні під ЦВК, ні під іншими державними установами відтепер мітинги проводити заборонено судом.

В опозиції обурені забороною суду проводити масові акції в центрі Києва

В Об'єднаній опозиції "Батьківщина" наголошують, що громадяни України мають конституційне право збиратися на мирні акції протесту, і це не може бути заборонено жодними рішеннями судів.

"Відповідно до 35-ї статті Конституції України, кожен громадянин має право на мирний протест, і воно чітко закріплено, і не може бути заборонено будь-яким рішенням суду. Це абсурдне рішення, воно заборонило будь-яким особам проводити будь-які акції в центральній частині Києва", - сказав керівник юридичного департаменту центрального виборчого штабу партії Павло Петренко на брифінгу в прес-центрі опозиції в центрі Києва в неділю, 28 жовтня.

На думку Петренка, чинна українська влада панічно боїться протестів людей. "Наші громадяни мають право виходити на протести, і ми будемо їх всіляко підтримувати", - підкреслив він.

Представник опозиції закликав українських громадян "з активною позицією" чинити громадський тиск на суди, які розглядатимуть позови про порушення в ході голосування та під час підрахунку голосів. Він нагадав, що рішення судів за скаргами на перебіг голосування має бути розглянуто до кінця тижня, а скарги на результати виборів - до офіційного їх оголошення 12 листопада.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: Суд заборонив, Києві акці, влада боїться протестів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]