Чт, 2024-04-25, 14:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Суд задовольнив бажання МЗС забудувати Пейзажну алею і знищити сквер
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Вищий адміністративний суд 13 березня скасував рішення судів нижчих інстанцій про заборону будівництва на Пейзажній алеї в Києві.
Про це сказано у повідомленні громадської організації "Збережи старий Київ".

"Суд задовольнив бажання Міністерства закордонних справ забудувати Пейзажну алею і знищити сквер. Ми будемо оскаржувати це рішення, однак зараз сквер знаходиться під загрозою знищення" - цитується в повідомленні адвокат Марина Соловйова.

Громадська організація нагадує, що раніше голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов пропонував МЗС вибрати нову земельну ділянку під будівництво житлового будинку для своїх співробітників замість ділянки на Пейзажній алеї.

Раніше низка громадських організацій заявили, що через будівництво 7-поверхового будинку для співробітників МЗС на перетині Пейзажної алеї і Десятинного провулка сквер може бути знесений.

У грудні 2007 року МЗС заборонив генеральному підрядникові будівництва - компанії "Українське майно" - проводити на ділянці будь-які роботи без погодження з міністерством.

У січні 2008 року забудовник намагався поставити навколо ділянки на Пейзажній алеї бетонну огорожу, однак місцеві жителі й активісти заблокували проїзд техніці і змусили забудовників залишити ділянку.
Пізніше в цьому місці з ініціативи жителів прилеглих будинків було обладнано дитячий сквер.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1037 | Додав: nowyny | Теги: забудувати Пейзажну алею, знищити сквер, Пейзажна алея, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]