Пт, 2024-03-29, 17:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:16
Суддів прокуратура звинувачує в отриманні від Курченка 800 тисяч доларів хабарів
Інші останні Кримінальні новини

Цього року до суду направлено 5 обвинувальних актів у кримінальних процесах у скоєнні кримінальних корупційних правопорушень стосовно 7 осіб.

Про це з посиланням на прес-службу ГПУ повідомляє "Українська правда".

В даний час слідчі органи прокуратури здійснюють досудове розслідування у 15 кримінальних проваджень стосовно 13 суддів, п'яти з яких повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень, пов'язаних з отриманням неправомірної вигоди.

Зокрема зазначається, що головним слідчим управлінням ГПУ триває розслідування у кримінальних процесах за фактом вимагання суддями Вищого господарського суду України хабара в сумі 500 тис. фунтів стерлінгів за втручання їх у діяльність суддів господарського суду міста Києва та Київського апеляційного господарського суду та за фактом отримання суддями апеляційного суду м. Києва неправомірної вигоди у розмірі 800 тис. дол. США за винесення свідомо неправосудних рішень в інтересах учасників злочинної організації Курченка та інших.

Протягом першого півріччя цього року стосовно суддів, які звинувачуються у вчиненні корупційних злочинів, судами першої інстанції з ухваленням рішення розглянуто 4 кримінальні справи (провадження) щодо 4 осіб.

За результатами судового розгляду стосовно 3 суддів винесено обвинувальні вироки, по 1 судді прийнято рішення про направлення кримінальної справи на додаткове розслідування.

Всього за апеляційними скаргами прокурора в апеляційному порядку переглянуто судові рішення щодо 4 суддів.

На сьогодні у провадженні судів першої інстанції перебуває 29 кримінальних справ (проваджень) стосовно 33 суддів, які звинувачуються у вчиненні корупційних злочинів.

Нагадаємо, нещодавно високі чини прокуратури попалися на великому хабарі, після чого виник конфлікт в ГПУ між слідчою групою Сакварелідзе і "старими" кадрами ГПУ. В результаті, після бесіди у президента Петра Порошенка генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив хабарників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: отримання, Курченко, 800 тисяч доларів хабарів, прокуратура, судді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]