Сб, 2024-04-20, 06:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
Судно КНДР із незадекларованою "передовою ракетною технікою", перехопила Панама
Інші останні Новини світу
Панама перехопила північнокорейське судно з незадекларованим вантажем зброї, яке поверталося з Куби через Панамський канал. Про це з посиланням на BBC News повідомляє Lenta.ru.

Судно було затримано неподалік входу в канал з боку Карибського моря, а його екіпаж заарештований. Панамська влада намагається встановити, що це за зброя, і припускає, що це "передова ракетна техніка".

Спочатку північнокорейське судно планувалося перевірити на предмет контрабанди наркотиків. Проте в ході огляду було виявлено зброю в контейнері з тростинним цукром, передає Agence France-Presse. Мартінеллі розповів, що капітан судна в ході обшуку намагався покінчити з собою, а інші члени екіпажу намагалися перешкодити діям панамської влади.

Згідно з санкціями, накладеним ООН на КНДР, країні заборонений як імпорт, так і експорт будь-якого типу озброєння, крім стрілецької зброї. Іншим країнам дозволено ретельно перевіряти північнокорейські судна.

Куба як держава, де править комуністична партія, є одним з небагатьох союзників КНДР.

Санкції щодо КНДР були посилені після того, як 12 лютого в країні пройшли треті в її історії ядерні випробування. Після цього північнокорейська влада почала робити ворожі заяви, оголосивши, що вступає в "стан війни" з Південною Кореєю, погрожуючи завдати ядерного удару по ній і США. Проте останнім часом риторика КНДР дещо пом'якшилася. Наприкінці травня влада КНДР запропонувала Республіці Корея укласти мирний договір, якого між двома державами так і не було укладено від часу закінчення війни на Корейському півострові в 1953 році.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: передовою ракетною технікою, панама, судно КНДР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]