Чт, 2024-03-28, 15:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
Судно німецької НУО, що рятує мігрантів у Середземному морі, Італія конфіскувала
Інші останні Новини Європейського Союзу

Італійська поліція та берегова охорона згідно із судовим ордером конфіскували катер німецької організації Jugend Rettet, яка відмовилася підписати розроблені Італією правила поведінки при рятуванні мігрантів.

Про це повідомляє Ansa з посиланням на джерело, знайоме із ситуацією.

За даними джерела, суд міста Трапані видав ордер про конфіскацію судна Iuventa, який плавав під прапором Нідерландів, та належить німецькій НУО Jugend Rettet.

Німецька НУО Jugend Rettet - серед організацій, які не підписали розроблений Італією кодекс поведінки для організацій, що рятують мігрантів та біженців у Середземному морі.

Раніше у Європейській комісії заявили, що НУО, які не підпишуть цей кодекс, не отримають гарантованого доступу до італійських портів.

Раніше повідомлялося, що судно німецької громадської організації Jugend Rettet, яка рятує мігрантів у Середземному морі, було заблоковано поблизу Лампедузи італійськими прикордонниками.

Нагадаємо, Італія розробила нові правила поведінки для благодійних організацій, що рятують мігрантів та біженців у Середземному морі.

Проте п'ять неурядових організацій відмовилися підписати розроблений Італією кодекс поведінки при рятуванні мігрантів у Середземному морі.

Зазначимо, що одне з питань, яке викликає занепокоєність у НУО - це зобов'язання приймати поліцейських на борту своїх суден. Організації стверджують, що це порушення гуманітарного принципу нейтралітету.

Проте Італія стверджує, що офіцери потрібні для виявлення торговців людьми, які ховаються серед мігрантів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: мігранти, судно німецької НУО, середземне море, італія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]