Вт, 2024-04-23, 14:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:12
Судно з 19 українськими моряками захопили в Лівії
Інші останні Українці в світі
Міністерство закордонних справ України вручило тимчасовому повіреному в справах Держави Лівія в Україні Альхаді Асбеї ноту щодо захоплення в Бенгазі (Лівія) невідомими озброєними особами судна з 19 українськими моряками.

"Під час зустрічі спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Геннадій Латій висловив глибоке занепокоєння української сторони у зв'язку з самовільними діями озброєних лівійських громадян і зазначив, що цей інцидент українська сторона розглядає як недружню акція, що свідчить про неспроможність офіційної лівійської влади контролювати ситуацію з дотриманням законності в країні", - наголошується в повідомленні Департаменту інформаційної політики МЗС України в понеділок 22 липня.

У МЗС також зазначили, що пан Латій озвучив вимогу негайного звільнення судна та його екіпажу відповідно до норм міжнародного права, гарантування безпеки моряків під час стоянки судна в порту, а також проведення всебічного і неупередженого розслідування цього інциденту, щоб уникнути повторення таких випадків у майбутньому.

"Представнику лівійського посольства було вручено відповідну ноту МЗС України", - наголошується в повідомленні.

Судно "Етель" (Etel), що йшло під прапором Сент-Кітс і Невіс, екіпаж якого складається з 19 громадян України, захопили в лівійському порту Бенгазі 17 липня невідомі озброєні особи.

За даними сайта Maritime Bulletin, люди, які захопили судно, заявляють, що "вони захищають інтереси 25 ліванських бізнесменів, яких пограбував власник Etel".

"Судно захопили без будь-якого рішення суду і відповідного ордера на арешт. Банда "захисників інтересів" увірвалася на судно і утримує його, погрожуючи життю і здоров'ю 19 українських моряків, екіпажу Etel", - повідомляє сайт.

У лівійському порту Бенгазі захоплено судно Etel з 19 українськими моряками на борту, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на сайт Maritime Bulletin.

"19 липня в порт прибуло українське судно Etel з вантажем автомобілів з Акаба, Йорданія. Судно було поставлено до причалу для вивантаження автомобілів, і незабаром після постановки його захопила група людей, котрі заявили, що вони захищають інтереси 25 ліванських бізнесменів, яких пограбував власник Etel", - сказано в інформації.

Нагадаємо, в лютому 2013 року росіянин, троє українців і два громадянина Індії були захоплені піратами, які атакували судно Armada Tuah біля узбережжя Нігерії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: Лівії, судно, 19 українськими моряками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]