Пт, 2024-04-19, 08:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:50
Судно з біженцями, заблоковане Італією і Мальтою Барселона і Валенсія готові прийняти
Інші останні Новини Європейського Союзу

Мери іспанських міст Барселони і Валенсії запропонували надати свої порти для прийому рятувального судна із понад 600 мігрантів на борту, які застрягли у Середземному морі через відмову Італії та Мальти його прийняти.

Про це повідомляє Associated Press.

Медичні працівники, присутні на кораблі, зазначають, що до кінця понеділка на судні закінчиться їжа.

Мер Барселони Ада Колау запропонувала допомогу міста, розкритикувавши інших європейців. Вона заявила, що ситуація з судном "ставить під питання" єдність Європейського Союзу.

Очільниця Барселони відзначила, що "обов'язок демократичного уряду - не відвертатися" від гуманітарної кризи.

Колау також закликала новий іспанський уряд, який зараз очолює соціалістична партія, змінити міграційну політику, встановлену попередньою консервативною адміністрацією.

Нагадаємо, 629 людей, включаючи вагітних жінок та багато дітей, були врятовані в суботу кораблем Aquarius, який належить французький неурядовій організації і діє спільно з німецьким центром SOS Mediterranee.

На даний момент корабель знаходиться між Мальтою та Сицилією, чекаючи на безпечний порт. Італія та Мальта відмовляються приймати корабель.

Європейська комісія закликала Італію та Мальту якнайшвидше вирішити питання із прийомом біженців з рятувального судна Aquarius, які застрягли у Середземному морі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: судно, Італія і Мальта, біженці, Барселона і Валенсія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]