Вт, 2024-03-19, 13:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
Супербатальон "Щит" сформували найкращі тілоохоронці країни, а Маріуполь захистить "Діва Марія"
Інші останні Надзвичайні новини

 Близько півтори сотні працівників УДО - бодігардів, які охороняли перших осіб держави - організували спецбатальйон "Щит", який відправлять незабаром у зону проведення АТО.

У них відточений кожен рух, загострений зір і слух. Вони пильнували високопосадовців, а тепер утворять батальйон, який охоронятиме уже не VIP-тіла, а вирушить на війну, повідомляє 5 канал.

Маріупольці масово записуються до нового добровольчого батальйону

Що саме у зоні АТО робитиме "Щит" і коли туди поїде - усе дуже засекречено. Командир спецпідрозділу "Булат" Управління державної охорони навіть свого імені не називає.

Чому ж так пізно такі навчені хлопці на війну зібрались? Кажуть, вони уже на Донбасі були, триста-чотириста осіб, просто не було окремого батальйону. Сам командир "Булату" повернувся звідти з орденом за мужність.

Команда Управління державної охорони України перемогла у Чемпіонаті світу з багатоборства тілоохоронців, що відбувся тиждень тому в Румунії. Один із бодігардів-переможців - Микола. Каже, в АТО уже був, що робив - не каже, але професійний стрілець спецпідрозділу "Булат" на Донбасі так і не випустив жодної кулі: працював по охороні.

Весь загін бійців УДО, який побував на Сході, повернувся без втрат - лише двоє були поранені. Тепер поїдуть знову уже під назвою "Щит". Туди братимуть передусім тих, хто захоче. А поки що відточують майстерність і навчаються.

Нагадаємо, 29 серпня у зону проведення антитерористичної операції на схід України вирушили 150 чоловік особового складу міліції Київської області

Маріупольці масово записуються до нового добровольчого батальйону

А от створення у Маріуполі батальйону захисту "Діва Марія" спричинило ажіотаж серед мешканців міста. Бажаючих стати до лав добровольців могло б вистачити для формування кількох батальйонів.

Керівництво підрозділу обирає найкращих. Перевага надається військовослужбовцям запасу та людям, які мають досвід у поводженні зі зброєю. Назву "Діва Марія" дібрали тому, що саме місто назване на честь Богородиці. Маріуполь – це поєднання слів "Марія" та "поліс" (місто).

Однак досі існують певні проблеми з документами щодо оформлення батальйону. Тому поки юридично неможливо видати добровольцям зброю. Основний настрій добровольців – захистити не лише своє улюблене місто, а й увесь південь України. Бо саме це, вважають у місті, і є метою ворога.

Довідка

27 серпня російські війська вторглися в Україну і захопили місто Новоазовськ Донецької області, заблокувавши його танками, і провели там зачистку, в результаті чого вивезли в невідомому напрямку всіх людей без місцевої реєстрації для допиту про мету перебування в місті.

Російські війська закріпилися й окопалися на околицях міста. У центрі Новоазовська піднято прапор угруповання "ДНР" замість українського.

Місто розташоване за 15 кілометрів від кордону з Росією і за 44 кілометри на схід від Маріуполя, який українські війська взяли під контроль у червні. Ця частина Донецької області раніше була відносно спокійною.

4 вересня російська армія провела розвідку боєм під Маріуполем, але українська армія відбила наступ російських військ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: тілоохоронці, Маріуполь, Діва Марія, супербатальон Щит | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]