Сб, 2024-04-20, 11:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:15
Суперечливий антипротестний закон Макрон підписав
Інші останні Новини Європейського Союзу

Макрон підписав суперечливий антипротестний закон

Президент Франції Еммануель Макрон підписав законопроект, що надає силовикам ширші повноваження на демонстраціях.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFI.

Законопроект, затверджений парламентарями в лютому, спрямований проти насильства під час акцій протесту "жовтих жилетів", які почалися в листопаді минулого року.

11 квітня міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер заявив, що цей закон "захищає французів перед лицем невпевненості та насильства, захищає наші інституції і свободи".

Водночас Конституційний суд Франції на початку місяця заблокував один з центральних і найбільш суперечливих елементів нового закону. Суд підтвердив заборону закривати обличчя на акціях, проте відхилив статтю, яка давала право поліції заборонити будь-кому брати участь в демонстраціях, якщо особу попередньо визнають загрозою громадського порядку.

Проте закон також дозволяє поліції на вимогу прокурора обшукувати речі учасників та автівки в районі проведення демонстрацій.

За приховування обличчя під час демонстрації можна буде отримати рік у в'язниці і 15 тис. євро штрафу.

Нагадаємо, прем'єр Едуар Філіп в понеділок оприлюднив результати тримісячних "національних дебатів", які у відповідь на протести розпочав Макрон, щоб звичайні люди могли висловити свою думку про економіку і політику Франції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: Макрон, антипротестний закон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]