Пт, 2024-04-19, 09:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
Супутник зробив унікальні фото Землі з висоти 700 кілометрів. ФОТО
Інші останні Новини світу науки і технологій

Компанія Google опублікувала галерею "Погляд на світ", в якій представлені кращі знімки нашої планети, зроблені супутником GeoEye-1 з висоти приблизно 700 кілометрів, повідомляє NEWSru.com.

GeoEye регулярно надає ексклюзивні знімки для проектів Google Earth і Google Maps, деякі з них публікуються вже через кілька тижнів після того, як були зроблені. Супутник охоплює зону на 450 тис кілометрів. На фотографіях досить високої роздільної здатності представлені різні країни світу - від США до Австралії та Китаю.

До Дня Землі 22 квітня були представлені чотири унікальні світлини, повідомляє британська газета The Daily Mail. На першій картині показані покриті льодом простори поблизу безлюдного острова Аделаїди, який належить Росії, розташованого в північно-східній частині архіпелагу Земля Франца-Йосипа.

На другому знімку зображений заповідник Towra Point Nature Reserve, розташований у південній частині австралійського Сіднея (штат Новий Південний Уельс). Територія природного парку становить 603,3 тис гектарів.

Шаттл Endeavour, що стоїть на пусковому майданчику 39А на території Космічного центру Кеннеді (американський штат Флорида), в очікуванні запуску до Міжнародної космічної станції в травні 2011 року, потрапив на третій знімок. Це був останній політ у космос американського корабля багаторазового використання. 1 червня минулого року він повернувся на Землю.

Четверте фото показує таємниче переплетення ламаних ліній у китайському Сіньцзяні. Саме ця структура була серед інших подібних незрозумілих об'єктів, які восени минулого року розбурхали світову інтернет-громадськість і змусили обговорювати теорію змови. Щоправда, незабаром більшу частину зображень вдалося пояснити експертам. Так, вони припустили, що показана Google структура використовується для калібрування супутникових тепловізорів.

У галереї Google також представлені ще кілька приголомшливих знімків різних місць на планеті Земля: археологічний парк Pausylipon з гротом Seiano, розташовані поруч з італійським містом Неаполь, японське місто Сендай в префектурі Міягі, що потерпіло від землетрусу і цунамі навесні минулого року, а також грандіозний вигляд Ватикану.

Космічний супутник GeoEye-1 належить корпорації GeoEye. Запущений на орбіту 6 вересня 2008 року. Перші знімки, зроблені супутником, отримані в жовтні 2008 року. Знімки з максимальною роздільною здатністю компанія з міркувань безпеки передає тільки державним організаціям США, зокрема військовим, і їхнім союзникам.











Выгодно купить автомобиль поможет сайт mihaylovskii.com

Известный певец, музыкант и композитор говорит, что недавно решил купить автомобиль себе новый, а поэтому много полезной информации о новинках современной автомобильной промышленности узнавал онлайн через Интернет. Например, в мировой паутине прочитал и узнал много про легковые автомобиле на специализированном сайте mihaylovskii.com. Об этом он заявил общаясь с журналистами, и отвечая на их вопросы...>>>

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 3076 | Додав: admin | Теги: Google, GeoEye-1, погляд на світ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]