Чт, 2024-04-25, 16:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
Супутникопад на Землі: слідом за американським впаде німецький. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій
Німецький космічний телескоп Rosat у листопаді може впасти на Землю. Вчені вважають, що падіння супутників пов'язане з піком сонячної активності.

Уламки німецького супутника, в тому числі величезна лінза, можуть істотно перевершити за розміром уламки американського супутника UARS, який повинен сьогодні впасти в Індійський океан, пише Daily Telegraph.

Багато вчених вважають, що на Землю в найближчі роки чекає справжній супутникопад через пік сонячної активності, який фахівці прогнозують у 2013 році.

"Кількість супутників, що падають, зараз уже більша, ніж два роки тому. Ця тенденція продовжиться, і таких космічних апаратів у найближчі роки буде ще більше. Яким значним буде збільшення, і скільки супутників впаде на Землю, точно я сказати не можу", - сказав експерт Ігор Лисов.

Він повідомив, що головною причиною різкого збільшення падаючих супутників є черговий пік сонячної активності, який можна очікувати в найближчі роки.

"Коли активність Сонця висока, то зростає щільність верхніх шарів атмосфери і посилюється гальмування супутників", - пояснив експерт.

За словами Лисова, пік сонячної активності відбувається приблизно раз на 11 років і триває 4-5 років.

Як відомо, у п’ятницю, 23 вересня, на Землю має впасти 6-тонний американський супутник UARS, який втратив управління.

За матеріалами: РИА Новости

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1455 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]