Вт, 2024-04-23, 16:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:35
Сувої Мертвого моря - рукописи часів Христа викладено в Інтернет
Інші останні Новини світу науки і технологій

Фрагменти оцифрованих Сувоїв Мертвого моря, що являють собою підбірку біблійних і апокрифічних текстів, датованих межею нашої ери, доступні онлайн.

 

Як повідомляє http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21, в електронній бібліотеці розмістили 5000 фрагментів текстів дуже високої роздільної здатності. Проект виконаний Ізраїльським управлінням старожитностей спільно з корпорацією Google.

 

Для створення цифрових копій фахівці застосовували технологію інфрачервоної зйомки. Цифрові копії дадуть змогу фахівцям, які вивчають їх, не чіпати зайвий раз тендітних рукописів.

 

У вересні 2011 року в Мережі стали доступні фрагменти перших п'яти сувоїв, оброблених у рамках цього проекту.

 

Сувої Мертвого моря також називають Кумранськими сувоями. Їх виявили в печерах недалеко від стародавнього поселення Кумран на Мертвому морі в 1947 році. Сувої датуються періодом з III століття до нашої ери по I століття нашої ери і містять найдавніші біблійні рукописи.

 

Згідно з однією з версій, сувої створювали есеї - члени аскетичної юдейської секти в Кумрані. За іншою версією, їхня батьківщина - Єрусалим, час появи - I століття нашої ери, а привезли їх у печери Кумрана біженці, які рятувалися від римлян.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1224 | Додав: nowyny | Теги: рукописи часів Христа, сувої мертвого моря | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]