Сб, 2024-04-20, 02:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:19
Свідок - хабар на 200 тисяч доларів "діамантовим прокурорам" передавали трьома частинами
Інші останні Кримінальні новини

Хабар у сумі 200 тис. доларів так званим "діамантовим прокурорам" передавався трьома частинами з метою припинення незаконних перевірок підприємства "Чистий ґрунт" та ТОВ "Гідроекоресурс".

Як передає УНІАН, про це сьогодні в ході судового засідання Голосіївського районного суду Києва у справі за обвинуваченням в хабарництві колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця повідомив один із інвесторів ТОВ "Гідроекоресурс" Баранович.

"У квітні 2015 року ми зрозуміли, що всі юридичні засоби для захисту підприємства вичерпані, оскільки перевірки не припинялися, а прокуратура на скарги не реагувала, тому почали шукати варіанти вирішення проблеми", - сказав він.

За словами Барановича, на зборах засновників підприємства пролунала пропозиція звернутися до Генеральної прокуратури України, щоб вирішити питання, оскільки в ній в одного із партнерів є знайомі. Продовжуючи тему, свідок зазначив, що з часом керівництву підприємства була названа сума "для вирішення питання" - 200 тис. доларів.

Баранович зазначив, що виплата проходила в три етапи. На першому етапі було сплачено 50 тис. доларів для розблокування і зняття охорони з об`єкта, ще 100 тис. передбачалося сплатити за закриття кримінальних справ, повернення документації, а ще 50 тис. доларів мали бути передані по завершенню вище названих процедур.

Свідок також пояснив, що підприємство не займалося видобутком піску, а займалося чисткою дна водоймищ, проте під час численних перевірок ніхто з перевіряльників не хотів дивитися документів.

"Я такі дії перевіряльників органів і прокуратури розцінюю як спробу спеціально знищити підприємство", - сказав свідок.

Довідка

Корнієць та Шапакін були затримані на початку липня 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. При обшуку у них були виявлені чималі кошти, а також діаманти.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Корнійця і Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн гривень. Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений з СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн гривень. Він і її вніс та вийшов із СІЗО.

Корнієць вийшов із СІЗО 31 липня після внесення застави в сумі 3,2 млн гривень.

22 жовтня Печерський районний суд Києва обрав для Корнійця запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тисяч гривень (2500 мінімальних зарплат). Підсудний вдруге вніс заставу й відтоді не перебуває під вартою.

У цій справі також проходить підприємець Валерій Гібаленко, якого обвинувачення вважає спільником "діамантових" прокурорів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: 200 тисяч доларів діамантовим проку, трьома частинами, свідок, хабар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]