Пт, 2024-03-29, 14:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:03
Свій "мовний" закон підготувала Фаріон
Інші останні Політичні новини
Народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Фаріон сьогодні, 21 лютого, має намір презентувати новий проект Закону "Про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні".

За її словами, як одного з авторів законопроекту, документ чітко передбачає інституції, які будуть карати за його порушення, передає "Радіо Свобода".

На невдоволення російськомовного населення України, до якого може призвести цей закон, на думку Фаріон, не варто звертати увагу.

"Ми не повинні зважати абсолютно ні на чию думку, якщо нам треба захистити право нашої нації на комфортне життя. Це як жити на нашій землі і не знати нашої мови і ще претендувати на якийсь окремий статус? З якою рації? Це перший закон у нашій історії, відповідно до якого статус української мови отримує абсолютне і беззастережне, і безумовне застосування на всіх теренах України, не принижуючи жодної мови, жодної національної меншини. Сила кожної мови визначається ставленням її носіїв до неї самої. Закон – це вторинне явище, а первинне – це є суспільна свідомість", – пояснює депутат.

Як відомо, 10 серпня 2012 року в Україні набув чинності закон "Про засади державної мовної політики, який передбачає, що в 13 регіонах України російська мова отримує статус регіональної, який практично прирівнює її до державної.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1104 | Додав: adminA | Теги: свій мовний закон, Фаріон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]