Пт, 2024-04-19, 20:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:33
Світ чудасій: складено рейтинг найбільш чудернацьких пляжів. ФОТО
Інші останні Новини світу

Пісок на пляжі може бути не тільки білим, а й чорним чи смарагдово-зеленим. Або навіть гавкати, як собака. Для вибагливих мандрівників, які втомилися від популярних маршрутів, але прагнуть поніжитися на сонечку, складено рейтинг найбільш незвичних пляжів у світі.

Національний парк Лоанго, Габон. Великий парк простягається на кілометри незайманого пляжу, де гуляють та купаються дикі слони, буйволи, свині, горили і бегемоти, а в акваторії живе значна популяція китів, дельфінів і косаток. Але варто зазначити, що спостерігати за всім цим буйством краще все ж таки з безпечної відстані.

Коров'ячий пляж (Cow Beach), Гоа. Ще один "рай для тварин" - на пляжі на Гоа, де священні для індусів корови відчувають себе повними господарями. І хоча санітарні умови тут далекі від ідеальних, це не заважає людям та худобі мирно відпочивати поруч.

Punaluu Beach, Гаваї. Цей гавайський пляж знаменитий своїм чорним базальтовим піском: він є продуктом древньої вулканічної лави, яка охолоджувалося морем. Пляж часто відвідують зелені черепахи та морські черепахи Бісса, які перебувають під загрозою зникнення, адже їхні яйця – делікатес у багатьох країнах. Тут тварини можуть спокійно погрітися на чорному піску.

Скляний пляж (Glass Beach), Каліфорнія. Пляж каліфорнійського містечка Форт Брегг в прямому сенсі іскриться під променями сонця – він всипаний різнокольоровими скельцями, які відполірувало море. Протягом майже всього XX століття місцеві мешканці захаращували берег сміттям, а після генерального прибирання в 1960-х роках на узбережжі залишилися лише шматочки скла, які тепер стали візитівкою пляжу та туристичною пам'яткою.

Рожевий піщаний пляж (Pink Sands Beach), Багамські острови. Протягом трьох миль узбережжя Багамської бухти вкрите рожевим пісочком "кольору Барбі". Дивний ефект викликаний мікроскопічними простішими організмами, так званими форамініферами, які, коли відмирають, залишають свої рожеві раковини на піску.

Papakolea Beach, Гаваї. На цьому гавайському пляжі пісок – зеленого кольору через кристали олівіна, з особливої вулканічної породи, які виглядають як молода травичка чи розсипи мініатюрних смарагдів.

Пляж гарячої води (Hot Water Beach), Нова Зеландія. Розташована на півострові Коромандел, ця смужка моря схожа на підлогу з підігрівом. Підземні гарячі джерела протікають крізь пісок, і відвідувачі можуть викопувати собі власні "гарячі басейні" для відпочинку.

Maho Beach, Сен-Мартен. Цей пляж на карибському острові Сен-Мартен є ідеальним місцем для відпочинку авіалюбителів. Він впритул підходить до злітно-посадкових смуг міжнародного аеропорту Princess Juliana в Махо, тож з нього зручно спостерігати за величезними "Боїнгами", які заходять на посадку просто над головами відпочивальників.

Traigh Mhor Біч, Барра. Утім, пляж Махо не можна навіть порівняти з пляжем на Барра, одному із Зовнішніх Гебридських островів в Шотландії: там аеропорт розмістили безпосередньо на березі. Тож гелікоптери і невеликі літаки з Глазго здійснюють посадку просто на широкій смузі піску – принаймні, коли відлив. А в хмарні дні додаткове освітлення для посадок забезпечують машини на автостоянці.

Barking Sands Beach, Гаваї. Нарешті, лідер рейтингу - ще один гавайській пляж Barking Sands Beach. Це справжні "співочі дюни", адже пляж відомий не стільки своїми видами, скільки звучанням - своєрідний кварцовий пісок під ногами видає звуки, схожі на собачий гавкіт.

А ось до пляжів в Перу останнім часом радять не підходити: після масової загибелі дельфінів там спостерігається масова загибель пеліканів . За 13 днів загинуло понад 1500 птахів.










Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1085 | Додав: adminA | Теги: Світ чудасій, Рейтинг, чудернацьких пляжів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]