Сб, 2024-04-20, 01:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:48
Світ вітає Обаму з переобранням
Інші останні Новини світу
Голова Європейської Ради Херман ван Ромпей і глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу в спільній заяві в середу, 7 листопада, направили поздоровлення Бараку Обамі з нагоди його переобрання президентом США, повідомляє Интерфакс.

"Сполучені Штати - ключовий стратегічний партнер для Європейського союзу, і ми з нетерпінням чекаємо продовження того тісного співробітництва, яке встановилося з президентом Обамою за останні чотири роки, щоб і далі посилювати наші двосторонні зв'язки і спільно вирішувати глобальні проблеми, включаючи галузі безпеки та економіки", - йдеться в посланні керівників ЄС.

Вони підкреслили, що посилення економічного зростання і створення робочих місць залишається пріоритетом для США і ЄС, і заявили про намір продовжувати працювати з президентом Обамою, "щоб розблокувати безпрецедентний потенціал трансатлантичного ринку".

"Ми також готові продовжувати нашу інтенсивну співпрацю у зовнішній політиці та утвердженні наших спільних цінностей. Ми очікуємо якнайшвидшої зустрічі з президентом Обамою, щоб підтвердити наші пріоритети і дати новий імпульс нашим спільним діям", - наголошується в документі.

Найлаконічніше привітання направив Медведєв Обамі: "Congratulations!"

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв привітав президента США Барака Обаму в Твіттері з переобранням на посаду.

"Congratulations", - написав Медведєв у своєму мікроблозі, адресуючи вітання користувачеві @BarackObama, передає Інтерфакс.

Медведєв, який на разі перебуває із візитом у В'єтнамі, висловився щодо підсумків минулих в США виборів. "Обама - зрозумілий і передбачуваний партнер", - сказав прем'єр журналістам, додавши, що переобраний глава Білого Дому "цілком успішний президент".

Крім того, Медведєв висловив задоволення з приводу того, що республіканець Мітт Ромні, відомий своїми антиросійськими висловлюваннями не став президентом США. "Я радий, що президентом великої впливової держави не буде людина, яка вважає Росію ворогом номер один. Це параноя", - сказав російський прем'єр.

Медведєв зауважив: "Подобається нам Америка чи ні, - продовжував Медведєв, - але від того, як почуває себе долар, залежить кожна російська сім'я".

На думку прем'єра, "перезавантаження" в російсько-американських відносинах "в чомусь вдалося, в чомусь ні, але його треба продовжувати". Глава російського уряду висловив сподівання, що відносини Росії і США "в цілому будуть нормальні".

Обаму привітали прем'єр Ізраїлю, генсек НАТО і президент Франції

44-го президента США Барака Обаму вітають з перемогою на президентських виборах прем'єр-міністр Ізраїлю, генеральний секретар НАТО і президент Франції, повідомляє "Версии. com".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху в середу, 7 листопада, привітав Барака Обаму з тим, що його знову обрали президентом США.

"Я продовжу працювати з президентом Обамою, щоб захищати життєво важливі для безпеки громадян Ізраїлю інтереси", - цитує Нетаньяху ізраїльське видання Yedioth.

Глава ізраїльського уряду зазначив, що співпраця США та Ізраїлю "зараз сильніша, ніж коли б то не була".

Тим часом, у своєму мікроблозі в Twitter Обаму привітав генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

"Вітаю Барака Обаму з переобранням. Будемо продовжувати співпрацювати з ним, щоб НАТО залишалося сильним перед обличчям нових загроз", - повідомив Расмуссен.

Крім того, за допомогою Twitter опублікував свої привітання Обамі і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, висловивши побажання щодо продовження спільної роботи.

Свої вітання Бараку Обамі також направив президент Франції Франсуа Олланд.

"Я прошу вас прийняти від усіх французів і від мене особисто щирі вітання. Це важливий момент як для США, так і для всього світу", - йдеться в офіційному комюніке президента, яке цитує Le Point.

"Я переконаний, що під час вашого нового терміну ми посилимо нашу співпрацю, в тому числі взаємодію в економічній сфері, щоб разом боротися з безробіттям, а також разом шукати шляхи вирішення загрозливих нам проблем, у тому числі на Близькому Сході", - написав Олланд Обамі.

Раніше Барака Обаму привітали прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і бельгійський прем'єр Еліо ді Рупо.

Як повідомлялося, 7 листопада з'явилася офіційна інформація про те, що 44-го президента Сполучених Штатів Америки Барака Хусейна Обаму переобрано на наступний термін.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: Світ вітає Обаму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]