Пт, 2024-04-19, 23:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:40
Світовий банк і ЄС виділять 4,6 млрд, якщо Україна піде на реформи
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Світовий банк заявив, що готовий запропонувати Україні новий пакет допомоги на суму у 3 мільярди доларів цього року, щоб підтримати реформи і важливі проекти розвитку, пише Радіо Свобода.

Як повідомили в банку, там отримали запит про допомогу від нового уряду України і готові далі підтримувати український народ у нинішній важкий час. Рішення про цю допомогу ще має затвердити правління Світового банку.

Як заявив президент Світового банку Джим Йонґ Кім, у банку сподіваються, що становище в Україні ближчим часом стабілізується.

Низка проектів, які пропонує Світовий банк, має на меті допомогти урядові здійснити реформи, вкрай необхідні, щоб повернути економіку на шлях самодостатності, мовиться в заяві.

Ідеться, зокрема, про відновлення макроекономічної стабільності, підтримку банків України, реформи в енергетичному секторі і серйозну боротьбу з корупцією, а також соціальний захист вразливих верств.

Виклики, які постали перед Україною, вимагають термінових короткострокових дій, а також тривалої підтримки на довшу перспективу, заявив Світовий банк.

Нинішні три мільярди на цей рік додадуться до нині чинної багаторічної інвестиційної і гарантійної програми Світового банку на суму у близько 3 мільярдів 700 мільйонів доларів, що має на меті підтримати розвиток життєво важливої інфраструктури – водопостачання, каналізації, постачання електроенергії і шляхів сполучення.

Нагадаємо, інтенсивні переговори з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ), а також робота уряду України щодо скорочення державних витрат, дозволяють очікувати надходження першого траншу коштів у рамках нової програми країни з Фондом вже в квітні 2014 року, повідомив міністр фінансів України Олександр Шлапак.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: україна, Світовий банк і ЄС виділять 4, реформи, 6 млрд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]