Вт, 2024-03-19, 04:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:31
Світовому банку Шлапак запропонував профінансувати відновлення Донбасу і держкордону з Росією
Інші останні Економічні новини

Міністр фінансів України Олександр Шлапак запропонував Світовому банку приєднатися до відновлення Донбасу та проекту "Стіна". Таку пропозицію він зробив на зустрічі з віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Лорою Так, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Ми зараз почали амбітний проект "Стіна", в рамках якого вздовж усього кордону з Росією і зараз по всьому кордону між нашими військами і військами росіян будуть спеціальні укріплення і кордон. Крім того, нам потрібні кошти на відновлення інфраструктури - це школи, лікарні, транспортна структура, енергетика. На все це потрібні кошти. І ми хочемо створити фонд і запросити всіх наших партнерів допомогти нам відновити нормальне хороше життя для людей, які сьогодні постраждали у війні", - підкреслив Шлапак.

У свою чергу представник СБ підтримала пропозицію міністра, зазначивши, що спочатку необхідно провести спільну оцінку збитку, заподіяного територіям.

"Перша місія, яка проводитиме оцінку приїде в кінці місяця. Це буде спільна оцінка ООН, ЄС і Світового банку. Необхідно визначити збитки, втрати і вартість реконструкції. Ідея полягає в тому, щоб ідентифікувати пріоритетні зони і сектори", - зазначила Так.

Раніше Шлапак повідомив, що українська економіка може скоротитися приблизно на 6% за підсумками року через конфлікт на Донбасі. Станом на 12 вересня, сума збитків від конфлікту на сході України склала 11,8 млрд гривень.

Також повідомлялося, що уряд виділив перші 100 млн гривень на реалізацію проекту "Стіна".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: Донбас, Світовому банку, відновлення, Шлапак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]