Пт, 2024-04-19, 13:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:41
Святкує ювілей Лія Ахеджакова
Інші останні Новини російської федерації
Подробиці-ТБ повідомляють приємну новину зі світу театру і кіно. І навіть обійшлося без скандалів. Лія Ахеджакова святкує ювілей. За паспортом їй сьогодні 75, але колеги впевнені, в житті - ніби 13. Вона зіграла більш ніж у 50 картинах і в кожну роль вносила щось пустотливе і вперте. Нехай в її скарбничці майже немає головних ролей, але кожна з них незабутня.

Мініатюрна, незграбна, в'юнка, але така яскрава. Лія Ахеджакова увірвалася у велике кіно, щоб привітати з Новим роком і виконати пісні в компанії подруг.

Вона пробуде на екрані всього кілька хвилин, скаже кілька реплік, але зачарує глядача назавжди. Мине два роки, і Ахеджакова навчатиме всіх радянських жінок носити "батнічкі" і "шузи". А ще красиво ставити ніжку.

З маленької ролі вона зробила таку велику, що, здається, без секретарки Вірочки і "Службовий роман" не склався б.

Її гротескність і талант відразу підкорили Рязанова . Він кликав Ахеджакову в своє кіно знову і знову. "Чаплін у спідниці" - це його визначення.

Але смішити молода актриса починала дітей. 15 років вона віддала Театру юного глядача, де грати доводилося зовсім не принцес, а поросят, віслючків і навіть курячі ноги у хатинки. Все змінилося з приходом у "Современник". Ахеджакова розквітла і на довгі роки стала театральною примою. Але щось хлоп'яче залишалося в ній завжди.

Лія Ахеджакова не любить розповідати про себе і про особисте життя. Але ось громадянську позицію висловлює дуже активно. Непохитна і справедлива, кажуть колеги. Вона відкрито захищає Михайла Ходорковського, ходить на протестні мітинги і часто критикує владу.

- Я боюся, що до мене звернуться, щоб я підписувала мерзенні листи - "злодій повинен сидіти у в'язниці", по-друге, щоб я підтримувала владу. І закликала людей підтримувати ту владу, яка нам так безпардонно бреше. Тому що ті вибори, які ми переживаємо, це що і суд, фарс - гіньйоль. Плюнь в очі - божа роса.

Навіть своїми театральними роботами актриса намагається показати свою позицію. Сьогодні вона грає у трьох театрах, рідше знімається в кіно, і майже не дає інтерв'ю. Принципова і мужня Ахеджакова навідріз відмовилася зніматися в продовженні "Іронії долі". Не піддалася ні на вмовляння, ні на погрози. І нехай ролі ніколи не давалися їй легко, зате кожна поява на екрані запам'ятовувалося глядачеві. І завжди викликала усмішку.

А знаменитий режисер Ельдар Рязанов відзначив свій ювілей в 2012 році - 18 листопада йому виповнилося 85 років.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: Лія Ахеджакова, ювілей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]