Пт, 2024-03-29, 16:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:47
Свято триває: Україна відзначає спокійно, але з фантазією
Інші останні Культурні новини
Новий 2013 рік українці зустріли спокійно, без серйозних порушень правопорядку та інцидентів, повідомили в управлінні зв'язків із громадськістю МВС. "Ніяких серйозних інцидентів в новорічну ніч правоохоронці не зафіксували", - сказали в МВС.

За інформацією МВС, 31 грудня та 1 січня в Україні проводилося більше тисячі новорічних масових заходів, у яких взяли участь 1,2 млн осіб. Охорону громадського порядку забезпечували понад 14 тис. працівників органів внутрішніх справ.

"Найбільш багатолюдними заходи були на території Дніпропетровської області (в 46 заходах взяли участь 350 тис. чоловік) та на Закарпатті (майже 135 тис українців брали участь в 63 новорічних урочистостях)", - інформує МВС.

У столиці в масових новорічних заходах взяли участь близько 25 тис киян і гостей столиці, а охорону громадського порядку забезпечували близько 1 тис. правоохоронців.

"Грубих порушень громадського порядку під час проведення масових заходів не допущено", - підкреслюють в міліції.

Що стосується святкувань в Україні 1 січня 2013 року, то, як зазначають у МВС, понад 260 тис українців взяли участь в 520 масових новорічних гуляннях.

"Охорону громадського порядку під час їх проведення забезпечували близько 5 тис співробітників органів внутрішніх справ", - інформує управління зв'язків з громадськістю.

У Житомирі в новорічний ранок пробіглися за тверезість

Громадська організація "Тверезий Житомир" влаштувала новорічний пробіг "За тверезий здоровий спосіб життя". Про це повідомляє прес-служба організації.

"Мета заходу - довести, що в Житомирі є тверезі люди, які готові у дев'ятій ранку, після новорічної ночі, відсвяткувавши її тверезо, бігати і купатися в ополонці", - сказав керівник громадської організації Павло Коваль.

Прихильники тверезості зібралися в 9:00 ранку біля торгово-розважального центру. Близько 20 осіб взяли участь в акції. З прапором громадської організації вони пробігли по вулицях міста в Гідропарк. Там на них чекав гарячий чай із термосів і бутерброди. Найстійкіші пірнали в ополонку.

У Кривому Розі Діди Морози каталися на велосипедах

У Кривому Розі велоклуб "Команда Адреналін" вирішив всім підняти новорічний настрій і провести "Пробіг Дідів Морозів" - проїхатися на велосипедах в костюмах новорічного персонажа по вулицях міста, повідомляє УНН.

Всі бажаючі зібралися біля Ялинки "Сонячної галереї", одягнувши костюми та шапки велосипедисти вирушили в дорогу. Дідам Морозам на велосипедах сигналили майже всі автомобілі, які проїжджали повз. Деякі водії визирали у вікна, і вітаючи рукою кричали - з Новим Роком!

Перехожі якомога швидше намагалися дістати свої мобільні телефони, щоб зробити знімки. Навіть на обличчях занадто серйозних людей з'являлися посмішки. Перехожі посміхалися і махали у слід велосипедистам!

"Наша поїздка слідувала по центральним ялинкам міста. Приїхавши на одну з них, нас обступили малюки, а їх батьки влаштували цілу фотосесію. А в підземному переході, куди ми спустилися поїсти, нас раптово пригостили цукерками! Де б ми не з'являлися, скрізь лунали крики: "Дивись! Дивись! Діди Морози!"

В Одесі даішники дарують водіям плюшевих кроликів

Незвичайну акцію в Новому році проводять співробітники відділу Державтоінспекції Одеси. Вони вітають автомобілістів із настанням Нового року Змії. На деяких міських перехрестях патрульні зупиняли проїжджаючі машини, але замість штрафів дарували водіям набори цукерок і плюшевих кроликів, передає Укрінформ.

"Я вже думав, що порушив правила, а виявилося, що ДАІ хоче мені вручити подарунок, - говорить водій із 10-річним стажем Віктор Поздняков. – Ніколи такого не бачив".

Якщо зазвичай співробітники відомства зупиняють порушників, то для вручення подарунків на дорозі обираються найдисциплінованіші власники автотранспорту. У ДАІ Одеси повідомляють, що святкові акції вони проводять четвертий рік. Такі сюрпризи ДАІ влаштовує не лише на Новорічні, а й на інші свята, наприклад 8 березня.

А ось в світі Новий рік зустрічали традиційним салютом всі мегаполіси - в цьому році вражаючими були шоу в Лондоні, який зустрічає рік Олімпіади, в Ріо-де-Жанейро, де свято на пляжі Копакобана зібрало близько 2 млн осіб, Берліні, де перед багатотисячним натовпом вічні Scorpions заспівали свій "Вітер змін".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 957 | Додав: nowyny | Теги: україна, Новий рік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]