Чт, 2024-03-28, 12:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:44
Свою програму і заяву на реєстрацію своїх кандидатів подала в ЦВК "Свобода"
Інші останні Політичні новини
Всеукраїнське об'єднання "Свобода" в понеділок подало на реєстрацію в Центральну виборчу комісію свою передвиборну програму "Своя влада - своя власність - своя гідність на своїй Богом даній землі" і документи кандидатів у народні депутати, внесених до виборчого списку партії і висунутих за одномандатними округами.

"Головною метою Всеукраїнського об'єднання "Свобода" є побудова потужної української держави на принципах соціальної та національної справедливості, держави, яка посяде гідне місце серед провідних країн світу і забезпечить безупинний розвиток української нації. Для досягнення цієї мети необхідно вирішити два завдання: 1. Негайно законними методами усунути від влади режим Януковича, ліквідувати наслідки його правління і не допустити реваншу олігархічної диктатури. 2. Втілити в життя чіткий план всеосяжних докорінних перетворень у державі за принципом: Своя влада - Своя власність - Своя гідність", - йдеться в програмі цієї політичної сили.

На реєстрацію в ЦВК подано документи 225 кандидатів у народні депутати України від "Свободи", внесених до виборчого списку партії, і 35 "свободівців", які будуть кандидатами в мажоритарних округах.

Зазначимо, 26 липня Об'єднана опозиція "Батьківщина" і "Свобода" завершили процес узгодження з висунення кандидатів у народні депутати за мажоритарними округами, згідно з яким 190 округів закріпили за Об'єднаною опозицією, а 35 - за ВО "Свобода".

Як зазначає прес-служба партії, всі кандидати в народні депутати від "Свободи" пройшли процедуру внутрішньої люстрації. Середній вік кандидатів становить 39,5 року. 32 кандидати в нардепи від "Свободи" мають вік менш як 30 років.

У списку партії є представники всіх без винятку областей України. 145 кандидатів у депутати представляють так звану Велику Україну, і лише близько третини - Західну. ВО "Свобода" висунула кандидатів у 35 мажоритарних округах у всіх областях України. "Свободівці"-мажоритарники будуть боротися переважно в Центральній і Східній Україні. Західну Україну представлятимуть лише 12 мажоритарників від "Свободи". "Свободівці представлені в найбільш складних для опозиції округах, зокрема, в столиці донецького кримінально-олігархічного клану - Єнакієвому", - наголошується в повідомленні.

"Націоналісти, представлені у виборчому списку, територіально відповідають електоральним позиціям "Свободи" на місцевих виборах 2010 року - тоді більшість голосів на підтримку "Свободи" було отримано у Великій Україні. На парламентських виборах 2012 року "Свобода" планує закріпити цей результат", - заявляють в партії.

Як повідомлялося, до першої п'ятірки партійного списку "Свободи" увійшли лідер партії Олег Тягнибок, народний артист України, заступник голови партії Богдан Бенюк, заступник голови партії Андрій Мохник, голова Сумської облорганізації "Свободи", спортивний тележурналіст Ігор Мірошниченко і професор КНУ ім. Шевченка Олександр Шевченко.

Серед мажоритарних кандидатів в одному із округів Львівської області буде висувати свою кандидатуру депутат Львівської облради, відомий захисник української мови Ірина Фаріон, у ще одному окрузі Львівської області - член ВО "Свобода" Андрій Тягнибок, брат лідера партії.

У Черкаській області в одному з мажоритарних округів висуватиме свою кандидатуру екс-заступник колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Сергій Рудик. У Києві в одному з округів - голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, син відомого режисера Юрія Іллєнка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: програму і заяву, реєстрацію, свобода, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]