Сб, 2024-04-20, 14:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:29
Тандіт: на Донбасі - понад 110 заручників і ще 12 - в РФ. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Більше 110 заручників перебувають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей і ще 12 незаконно утримуються на території Російської Федерації. Про це повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу hromadske.tv.

"6 січня, коли вперше виникла цифра 25, ми розглядали формулу з представниками ОБСЄ 25 на 36. Однак згодом, через позицію маріонеток, які перебувають у Донецьку і Луганську, ця формула стала змінюватися. Ми маємо велике терпіння, і ми готові до формули, яку пропонують з того боку. Головне, щоб це не була чергова "качка", яку готують з боку Москви, яка фактично керує Донецьком і Луганськом. Ми готуємося до проведення операції, і кількість звільнених заручників зростає", - сказав Тандіт.

При цьому, за його словами, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебувають більше 110 заручників.

"На цій території перебуває понад 110 осіб, які офіційно вважаються заручниками, за даними СБУ", - сказав Тандіт.

При цьому він нагадав, що ще 12 осіб незаконно утримуються в Росії: "Ми ще додаємо 12 наших героїв, які незаконно утримуються на території сусідньої держави"

Як повідомлялося, в резолюції ПАРЄ, яка була прийнята 21 квітня, повідомляється, що за даними СБУ, з 123 людини залишаються в полоні сепаратистів і 693 досі вважаються зниклими безвісти. "Однак ці цифри не включають в себе всіх людей, які були захоплені сепаратистами на окупованих територіях, а їхні родичі часто бояться заявляти про полон української влади", - сказано в резолюції.

Нагадаємо, 20 квітня, за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську, представник України в гуманітарній підгрупі, заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що влада України готова передати "ДНРівцям" 50 бойовиків в обмін на звільнення представниками ОРДЛО 25 осіб.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: Донбас, Тандіт, 12, РФ, 110 заручників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]