Чт, 2024-03-28, 19:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:37
Теоретично загибель Сонця Земля зможе витримати
Інші останні Новини світу науки і технологій

Науковці дійшли висновку, що теоретично Земля зможе пережити загибель Сонця. Результати своїх досліджень вони представили на конференції "Екстремальні сонячні системи", пише ScienceNOW.

Автори дослідження вивчали питання про далеке майбутнє Землі - момент, коли Сонце спочатку перетвориться на червоного гіганта, а потім, скинувши зайву матерію, стане білим карликом. Згідно з поширеною думкою, під час цих перетворень наша планета загине, проте вчені з'ясували, що це необов'язково так, передає Lenta.ru.

За словами дослідників, все залежить від того, як саме Сонце скидатиме зайву матерію. Так, наприклад, в одному зі сценаріїв Землю може відкинути на більш віддалену орбіту, що дозволить їй пережити розростання зірки. При цьому підкреслюється, що паралельно на планету діятимуть найпотужніші приливні сили з боку Сонця, які будуть тягнути Землю до гіганта. Який процес виявиться сильнішим, передбачити дуже важко.

Якщо Землю відкине на орбіту з великим радіусом, то це також не гарантує її виживання - наприклад, можливе зіткнення Землі з Марсом, що, швидше за все, призведе до руйнування обох небесних тіл. Однак, якщо наша планета не зіткнеться з Марсом, пізніше може опинитися у придатній для проживання зоні навколо білого карлика.

Нагадаємо, минулого тижня повідомлялося, що астрономи знайшли за межами Сонячної системи 50 нових планет, одна з яких нібито міститься в зоні, придатній для життя.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1493 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]