Вт, 2024-04-23, 12:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
Теплохід "Сахалін" з українськими моряками у Гонконзі заарештовано
Інші останні Новини світу

У Гонконзі заарештували великотоннажний теплохід "Сахалін", у складі екіпажу якого - 16 громадян України та п'ятеро громадян Росії, повідомляють "Вести.Ru".

Причина арешту теплохода поки що невідома. Моряки вимагають ліквідації багатомісячної заборгованості із зарплати та репатріації додому коштом судновласника.

Наразі судно стоїть на рейді Гонконгу, влада порту на берег нікого не випускає.

За інформацією членів екіпажу "Сахаліну", на борту немає палива, не працюють кондиціонери та вентиляція, бракує продуктів і прісної води.

В останньому рейсі з Індії до Китаю на транспорті постійно виходив з ладу головний двигун, але запчастин для його ремонту немає.

Заступник голови Російської профспілки моряків Микола Суханов звернувся до морської профспілки Гонконгу з проханням посприяти екіпажу теплохода у вирішенні проблем моряків.

Міністерство закордонних справ України з'ясовує обставини затримання в Гонконгу судна "Сахалін" з українсько-російським екіпажем, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже дали доручення посольству України в Пекіні з'ясувати деталі та обставини цієї ситуації", - повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

Теплохід "Сахалін", побудований в 1985 році, належить грецькій компанії і ходить під прапором Белізу.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року судно Thor Liberty, у складі екіпажу якого є 11 громадян України, 21 грудня 2011 року було затримано у порту Котка. Фінські правоохоронні органи розслідували справу щодо неналежного оформлення частини небезпечного вантажу.

26 грудня було скасовано постанову на арешт судна.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: Гонконзі заарештовано теплохід Саха, українськими моряками | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]