Пт, 2024-04-19, 22:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:24
"The Book of Kyiv" - культурно-історичний путівник по столиці, - вийшла унікальна книжка
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У рамках Київської бієнале-2015 "Київська школа" був реалізований ще один масштабний проект − видання книги про культурні, архітектурні пам'ятки столиці, міські об'єкти, які задіяні в проведенні форуму сучасного мистецтва.

Автори "Київської книжки" створили своєрідний критичний маршрут, в якому переплітаються архітектурний, культурологічний, історичний, художній і урбаністичний погляди на сучасний Київ. Про це повідомляє Cultprostir.

Авторами видання стали художники, арт-куратори, мистецтвознавці. З-поміж них: Олександр Бурлака, Володимир Єрмоленко, Світлана Лібет, Добриня Іванов, Микита Кадан, Леся Прокопенко, Назарій Совсун та інші.

"Київська школа" − Київська бієнале-2015 − відбувається на 17 різних майданчиках у Києві. Кожен з майданчиків має свою історію та історії, які стали не просто обрамленням бієнале, а її складовою. Кожен автор суб'єктивно розповідає історію того чи того місця − це може бути як переказ історій, розказаних директором Архітектурної бібліотеки, або іронічний виклад легенди про смерть Віщого Олега, чия могила тоне в пагорбах району Татарка, або критичний текст про такий нещасливий район, як Воздвиженка. У поєднанні з фотографіями і картами, деталі яких змушують заново поглянути на давно знайомі простори, "Київська книга" стала одним з найважливіших проектів Київської бієнале-2015, який зумів зобразити Київ тут і тепер", − поділилася Світлана Лібет, один з авторів книги.

Зазначимо, бієнале "Київська школа" триває з 8 вересня по 1 листопада. Проект підтримують міжнародні інститути в Україні, Міністерство закордонних справ України, Київська міська державна адміністрація, Адміністрація президента України.

Бієнале "Київська школа" складатиметься із шести освітніх проектів, кожен з яких має власну спрямованість, учасників і мету.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: The Book of Kyiv, столиця, культурно-історичний путівник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]