Чт, 2024-03-28, 15:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:19
Тимошенко хоче брати участь у виборах і не проситиме про помилування
Інші останні Політичні новини


Юлія Тимошенко не тільки не буде подавати прохання про помилування, але й навряд чи прийме його, якщо президент Віктор Янукович помилує без її звернення.

Найбільш прийнятний варіант звільнення Юлії Тимошенко до парламентських виборів - рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Про це в інтерв'ю "ZN.UA" повідомив захисник Юлії Тимошенко, народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Сергій Власенко.

Захисник розповів про декілька варіантів розвитку подій, за яких Тимошенко зможе взяти участь у парламентських виборах.

"Є кілька варіантів. Перший - рішення Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ .... Суд, який повністю підконтрольний адміністрації президента. Скасування Вищим спеціалізованим судом неадекватного вироку, винесеного Кірєєвим, і, відповідно, ухвала Апеляційного суду - найпростіший шлях для всіх. Янукович таким чином продемонструє буцімто незалежність судової системи", - сказав Власенко.

"Є інший шлях, про який говорять у ЗМІ, - помилування. Але в такому разі це спірний шлях. Вона не звертатиметься до цієї людини. Вона не скоювала злочинів. Дехто допускає, що Янукович ухвалить рішення про помилування Тимошенко без її звернення. Чи прийме його Юлія Володимирівна - інше питання", - зазначив депутат.

"Є й третій шлях - рішення Європейського суду з прав людини", - сказав захисник. При цьому він повідомив, що це рішення не обов'язково має бути імплементовано Верховним судом.

"Говорячи про терміни рішення Європейського суду, Власенко сказав: "Ми цього не знаємо. Єдина дата у цій справі - дата закінчення комунікації з українським урядом. Це 23 березня 2012 року. Після цього події мають розвиватися так. Заявникові дається чотири тижні на доповнення до скарги. Потім, якщо так вирішить суд, уряду відводиться до чотирьох місяців на додаткові запитання й відповіді. Після цього має бути винесене рішення. Як скоро? Можливо, через тиждень, може, через місяць. Ми не чекатимемо чотири тижні. Ми бачили запитання, які поставив Європейський суд щодо першої частини скарги. Передвиборна кампанія починається, якщо я не помиляюся, у середині липня. Отож, теоретично, ми можемо встигнути", - повідомив Власенко.

У жовтні суд засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Наразі колишній прем’єр відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова. Вона також є обвинуваченою у справі щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Тимошенко планує брати участь у парламентських виборах

Юлія Тимошенко планує брати участь у парламентських виборах 2012 року, заявив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко.

"Вона політик, а мета кожного політика - участь у виборах. Вона віддала політиці більшу частину свого життя, і нічого не змінилося. Те, що всі репресивні державні машини її цинічно ізолювали від суспільства, використовуючи владу, це нічого не означає", - підкреслив адвокат.

При цьому Власенко висловив упевненість в тому, що політична сила Тимошенко, незважаючи на використання владою "репресивного апарату", переможе на виборах.

"Юлія Володимирівна - політик загальноукраїнського масштабу, Юлія Володимирівна на сьогоднішній день - політик з рейтингом № 1 в Україні. Всі розуміють: те, що з нею відбувається, відбувається саме тому, що вона політик загальноукраїнського масштабу, і що в будь-яких чесних виборах вона переможе Януковича ", - підкреслив Власенко.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко хоче брати участь у вибор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]