Вт, 2024-04-23, 22:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:43
Тимошенко кличе Януковича в колонію на лікування
Інші останні Політичні новини

Європейський суд з прав людини своїм приписом зобов'язав державу Україну лікувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко у стаціонарі.

Про це повідомив адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Сьогодні Європейський суд з прав людини виніс припис у рамках 39-го регламенту європейського суду. Ним державу Україна зобов'язано проводити лікування Юлії Тимошенко в стаціонарі спеціалізованого медичного закладу", - сказав Власенко.

Як відомо, Європейський суд з прав людини входить до структури Ради Європи, членом якої є Україна.

Рішення Європейського суду з прав людини підлягають обов'язковому виконанню країнами, які ратифікували Європейську конвенцію.

17 липня 1997 року Верховна Рада України ратифікувала Європейську конвенцію про захист прав людини та основних свобод.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові.

Тимошенко запрошує Януковича "підлікуватися" з нею в колонії і заявляє про провокації

Юлія Тимошенко запрошує президента Віктора Януковича на лікування до Качанівської колонії.

Про це йдеться в її листі, який цитує прес-служба "Батьківщини".

Вона звинувачує президента в провокації проти себе, зокрема в тому, що в колонії роблять косметичне переобладнання, аби "переконати громадськість, пресу, міжнародне співтовариство в тому, що для Тимошенко за ґратами нібито створено "райські умови".

"Зараз на території колонії авральними темпами формується нове, показушне "потьомкінське село". З усієї області звозиться медичне устаткування, фарбуються стіни, прибирається сміття. Залишилося тільки поставити слоників на вікна, постелити ведмежу шкуру на підлогу і спорудити джакузі з фанери", - зіронізувала вона.

"Така тактика не нова в історії. Можемо пригадати, як ще у фашистській Німеччині возили спостерігачів по концтаборам, щоб показати, що це всього лише поліклініки. Я не схиляюся до того, аби порівняти Януковича з Гітлером, але поведінка влади така ж сама: сказати на чорне біле, ввести в оману людей, спотворити реальність", - додала Тимошенко.

Вона наголосила, що вся ця метушня навколо колонії – "цілковитий незграбний камуфляж" і умови в Качанівській колонії такі - як в тюрмі, де неможливо "ані жити, ані лікуватися".

"Якщо ж пан Янукович і надалі буде стверджувати, що у мене в колонії "все гаразд", то я запрошую його сюди "на лікування", хоча б для пізнання контрасту з "Межигір'ям".

"Користуючись нагодую також заявляю, що інформація про моє наполягання на лікуванні в Німеччині є абсолютною неправдою, є частиною пропагандистської кампанії Банкової проти мене", - заявила Тимошенко.

Тим часом у Качанівській виправній колонії Харкова, де відбуває покарання Тимошенко, почався День відкритих дверей для журналістів.

Представників акредитованих засобів масової інформації пустили на територію виправного закладу о 10.00. Журналісти вже оглянули Центр соціальної реабілітації виправного закладу і продовжують оглядати промислову зону, повідомляє УНІАН.

У пенітенціарній службі заявили, що зустрічі журналістів безпосередньо з Тимошенко не передбачено.

Рада не підтримала депутатського запиту президенту про звільнення лідерів опозиції

Верховна Рада України відмовилася направити президенту депутатський запит про звільнення з ув'язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-голову МВС Юрія Луценка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На засіданні парламенту в п'ятницю голова Верховної Ради Володимир Литвин зачитав запит депутата фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергія Власенка до президента України Віктора Януковича про виконання президентом параграфа 3 Резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в частині звільнення українських політичних в'язнів Тимошенко і Луценка.

Однак цей запит підтримали лише 126 народних депутатів.

Згідно з процедурою, спочатку на підтримку депутатського запиту президенту повинні проголосувати не менше 150 народних депутатів, а потім за його спрямування главі держави - ​​не менш як 226.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко кличе Януковича, лікування, колонію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]