Ср, 2024-04-24, 02:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:31
Тимошенко можуть обрати за мажоритарним округом, члени її родини балотуватися не будуть - Соболєв
Інші останні Політичні новини
Члени сім'ї екс-прем'єрки України Юлії Тимошенко не балотуватимуться у народні депутати ні за списками партії, ні за мажоритарними округами, заявив народний депутат України Сергій Соболєв (фракція "БЮТ-Батьківщина").

На прес-конференції в Дніпропетровську він повідомив, що ні дочка Тимошенко Євгенія, ні її чоловік Олександр, ні тітка Антоніна Ульяхіна, керівник Дніпропетровської обласної організації "Батьківщина", - не підуть на вибори. За його словами, вони працюватимуть і допомагатимуть політичній силі, але претендувати на депутатські мандати не будуть.

"Вони сказали, що будуть і надалі допомагати, але балотуватися вони не будуть", - сказав Соболєв.

Водночас він зазначив, що саму Тимошенко політична сила висуватиме кандидатом №1 за списками Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

Зокрема Соболєв наголосив, що новий закон дозволяє проведення позачергових виборів на мажоритарних округах. Він не виключає, що цим скористається опозиція після завершення всіх судових розглядів стосовно Тимошенко, якщо її все ж таки буде виключено і її не зареєструють під №1.

"Згідно з цим законом влада потрапила в капкан", - сказав Соболєв.

Об'єднана опозиція розраховує провести в Раду за партійними списками до 90 депутатів

В Об'єднаній опозиції "Батьківщина" розраховують, що до Верховної Ради за партійними списками пройде близько 90 осіб. Як розповів Сергій Соболєв, за різними опитуваннями лідирують кандидати від опозиції.

"Об'єднана опозиція може отримати 90 плюс-мінус 10 місць у новому парламенті. Тоді як Партія регіонів - 70 плюс-мінус 5 місць, комуністи і "УДАР" - по 30 плюс-мінус 3 місця", - розповів Соболєв.

Він не виключає, що 5%-й бар'єр подолають і пройдуть до Верховної Ради Всеукраїнське об'єднання "Свобода" і, "можливо", партія "Україна - Вперед!". Депутат також припускає, що влада буде використовувати під час виборів адмінресурс.

"Влада буде діяти методами 2004 року", - сказав Соболєв.

Всього у Верховній Раді 450 народних депутати. Згідно з новим законом, партіям заборонено об'єднуватися в блоки, встановлено п'ятивідсотковий прохідний бар'єр замість нинішніх 3%, вибори пройдуть за змішаною системою (50% депутатів оберуть за партійними списками, 50% - по мажоритарних округах).

Вибори до Верховної Ради мають пройти в жовтні 2012 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: мажоритарним округом, тимошенко, Соболєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]