Чт, 2024-03-28, 14:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:42
Тимошенко просить Верховний суд скасувати "газовий" вирок
Інші останні Політичні новини
Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко подав до Верховного суду через Вищий спецсуд заяву з вимогою переглянути і скасувати вирок щодо "газової справи" і відпустити екс-прем'єра на волю.

"Тільки що захист Тимошенко зареєстрував у Вищому спеціалізованому суді заяву Юлії Володимирівни до Верховного суду з перегляду та скасування політично мотивованого вироку у газовій справі", - повідомив журналістам захисник Тимошенко Сергій Власенко після реєстрації заяви в суді, передає прес-служба партії "Батьківщина".

Захисник екс-прем'єра нагадав, що 31 липня набуло чинності рішення ЄСПЛ у справі "Тимошенко проти України", в якому було встановлено низку порушень під час арешту екс-прем'єра в рамках розгляду "газової справи". За його словами, це дає підстави захисту екс-прем'єра очікувати від Верховного Суду скасування "незаконного політично мотивованого вироку" й негайного звільнення Тимошенко.

Власенко також роз'яснив, що, відповідно до чинного законодавства, для того щоб звернутися до Верховного Суду, потрібен вердикт Вищого спеціалізованого суду про те, що відповідна заява підлягає розгляду. "Незважаючи на абсолютну очевидність того, що ця заява підлягає розгляду, закон надає Вищому спецсуду 15 днів на вирішення питання, чи передавати справу до Верховного Суду", - пояснив він.

Якщо заяву буде передано на розгляд Верховного Суду, то, за словами Власенка, цю справу можна розглянути навіть протягом одного дня - все залежатиме від самого суду.

Нагадаємо, рішення Європейського суду з прав людини, ухвалене 30 квітня 2013 року в результаті розгляду першої справи Тимошенко проти України, набуло статусу остаточного. За регламентом діяльності ЄСПЛ, рішення могло бути оскаржене протягом трьох місяців у Великій палаті міжнародної судової установи, але уряд не скористався цим механізмом. 30 квітня ЄСПЛ визнав незаконним, політично мотивованим і свавільним арешт Тимошенко 5 серпня 2011 року в рамках судового розгляду так званої газової справи.

30 липня Міністерство юстиції поширило заяву про те, що порушення, на які вказав Європейський суд у справі "Тимошенко проти України", вже виправлені шляхом ухвалення нового Кримінального процесуального кодексу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: Верховний суд, тимошенко, газовий вирок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]