Пт, 2024-03-29, 10:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:47
Тимошенко рік тому запроторили до в'язниці
Інші останні Політичні новини
Рівно рік тому за особистою вказівкою Віктора Януковича було кинуто за ґрати лідера опозиції Юлію Тимошенко. Таку заяву поширила Об’єднана опозиція "Батьківщина", повідомляє прес-служба партії.

"Українські демократичні політики, більшість наших громадян розцінили цей замовний вирок несправедливого і залежного суду як спробу помсти бандитсько-кримінальної влади своєму політичному опоненту", - йдеться у заяві "Батьківщини".

З такими оцінками погодилися і представники міжнародної світової спільноти, зокрема ПАРЄ, ОБСЄ, ЄС, які заявили про вибіркове застосування правосуддя проти опозиції і визнала цей вирок Юлії Тимошенко політично вмотивованим.

"Таким чином, на двадцять першому році Незалежності Україна звернула з демократичного та європейського шляху розвитку. Нинішній режим почав наступ на свободу слова, вдався до політичних репресій проти опозиційних політиків, намагається знищити демократичні здобутки попередніх років. Від таких дій потерпають не лише опозиція, а й прості громадяни. Але Юлія Тимошенко не здалася і не зламалася – вона є і буде лідером опозиційних сил в Україні. Саме її слова надихають мільйони українців на протест проти цієї злочинної влади, яка думає, що прийшла назавжди", - заявили в опозиції.

Опозиціонери висловлюють переконаність, що "в цей день багато наших співвітчизників у своїх серцях та думках підтримають Юлію Тимошенко та очолювану нею партію "Батьківщина".

"Ми впевнені, що саме такої підтримки боїться нинішній режим, адже, завдяки їй, наша Юля буде на свободі", - зазначили в ОО "Батьківщина".

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Тимошенко відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. В даний час екс-прем'єр проходить лікування в харківській лікарні залізничників.

29 серпня в задоволенні касаційної скарги екс-прем'єру відмовив Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ.

28 серпня Європейський суд з прав людини розпочав розгляд скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка звинувачує Україну за чотирма статтями Європейської конвенції про захист прав людини i засадничих свобод.

Згодом повідомили, що Євросуд може зупинити розгляд справи Тимошенко через декрет судді від України. Проте потім інформацію спростували: суддя за українською квотою Європейського суду з прав людини Ганна Юдківська нині бере участь у розгляді скарги екс-прем'єра.

Адвокат Тимошенко Сергій Власенко переконаний, що рішення Європейського суду з прав людини може означати автоматичне звільнення екс-прем'єра.

Голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявив, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко "грає важливу роль на українську політику і гратиме надалі".

"Розумієте, в чому специфіка Тимошенко - я її вважаю непотопляємою. Юлія Тимошенко - це фактор української політики навічно. Все. Юлія Тимошенко попала в українську історію. Вона стала частиною української історії і стала частиною українського майбутнього", - зазначив він.

Зазначимо, що голова правління Української Гельсінської спілки Євген Захаров вважає, що Юлія Тимошенко підпадає під визначення "політв'язень", яке дала ПАРЄ.

Як повідомлялося раніше, Тимошенко посіла третє місце серед претендентів на Нобелівську премію миру.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: Рік тому Тимошенко, в'язниці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]