Пт, 2024-04-19, 00:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:32
Тимошенко "шиють в дурні"
Інші останні Політичні новини
Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що Печерський суд позбавив його підзахисну права особисто брати участь у допиті свідків у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня. Таку думку він висловив у своїй статті для видання "Дзеркало тижня. Україна".

"Мотивування:" Є Акт, складений пенітенціарною службою про її відмову". Демонструємо суду десяток власноручних заяв Тимошенко з вимогою доставити її до суду - суддя не реагує." У неї було право, вона його використала". Кажемо: "Так уже нехай пенітенціарна служба складе акт, що Юлія Тимошенко зізналася у всьому, і закінчимо на цьому цей фарс". Реакції жодної", - пише автор.

"Друга" ідея "суддів Печерського суду полягає в тому, що під час допиту свідка в судовому засіданні на стадії досудового слідства учасники не мають права ні заявляти судді відводи, ні заявляти клопотання. Мотивування: "Це не передбачено статтею 225 КПК України". Так це не передбачено жодною статтею, що регламентує конкретні слідчі або судові дії. Це передбачено нормами, розташованими в розділі "Учасники процесу", і в ст. 225 КПК ніяких обмежень на цей рахунок немає. Однак, кого це хвилює, якщо потрібно посадити Тимошенко довічно ? Кого хвилюють базові права людини, якщо є політичне замовлення? Така ось практика застосування нового КПК", - пише Власенко.

Як відзначають політологи, влада використовувала по відношенню до Тимошенко сценарій нейтралізації політичних конкурентів з "ефектом матрьошки".

"У цій ситуації ми є свідками того, що влада протягом тривалого часу робила, як я це називаю," ефект матрьошки ": коли за однією справою проти Тимошенко йшла наступна. Це дало владі можливість убезпечитися. Якщо будуть рішення Європейського суду з прав людини або інших щодо Тимошенко, то питання про її звільнення не буде вирішено в один день", - таку думку висловив політолог Віталій Бала.

Як відомо, ЄСПЛ встановив політичну мотивацію арешту Тимошенко щодо "газової справи" і порушення її прав у зв'язку з арештом - про що оголосив 30 квітня.

Разом з тим, ЄСПЛ більшістю голосів встановив, що порушення щодо ст.3 (заборона на тортури) Європейської конвенції з прав людини не було.

В України є три місяці для подачі апеляції - протягом цього часу рішення ЄСПЛ не вважається таким, що набуло чинності.

Нагадаємо, Тимошенко було заарештовано під час судового процесу щодо "газової справи" 5 серпня 2011 року.

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. З 9 травня 2012 року проходить курс лікування в одній з харківських клінік.

Нагадаємо, 13 жовтня 2011 року проти Тимошенко завели нову справу щодо боргів ЄЕСУ перед Міноборони Росії.

18 січня 2013 року генеральний прокурор Віктор Пшонка , що підозрює екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко в причетності до вбивства народного депутата і бізнесмена Євгена Щербаня.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 977 | Додав: admin | Теги: тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]