Пт, 2024-04-19, 16:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
Тимошенко в Качанівській колонії розробила поправки до Кримінально-процесуального кодексу - ЗМІ
Інші останні Офіційні новини

Екс-прем'єр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, перебуваючи в ув'язненні в Качанівській виправній колонії в Харкові, запропонувала внести низку поправок до Кримінально-процесуального кодексу (КПК), який розробила Адміністрація президента України, передає הובלות з посиланням на власні джерела.

Поправки стосувалися і безпосередньо Тимошенко, зокрема, того, хто може бути захисником підозрюваного й обвинуваченого, однак ці пропозиції не знайшли свого відображення в новому КПК.

Як відомо, згідно з новим КПК, захисником не може бути адвокат, не внесений до Єдиного реєстру адвокатів і адвокатських об’єднань або виключений із нього. Завдяки цій поправці, держава, розчистивши від конкурентів поле для професійних адвокатів — "членів клубу", отримує реальну можливість забезпечувати надання безплатного захисту у передбачених законом випадках, впливати на якість надаваних послуг, чистоту адвокатських лав.

При цьому значна кількість осіб, яких притягнуто до кримінальної відповідальності, не матимуть змоги частіше бачитися з рідними, які позиціюють себе як захисники, хоча й не є такими насправді.

Зважаючи на сучасні реалії, адвокат потрапляє в жорстку залежність від тих, хто вноситиме або викреслюватиме його ім’я з жаданого реєстру. І цей чинник, безперечно, стане безвідмовним важелем, який даватиме змогу вплинути на будь-якого захисника у будь-якій справі, де є державний інтерес або інтерес впливових персон.

Існує рішення Конституційного Суду України від 16 листопада 2000 року №13-рп/2000, згідно з яким захисниками можуть бути будь-які особи, які мають достатній рівень знань у сфері права, а також родичі обвинуваченого за його бажанням.

Раніше повідомлялось, що народний депутат України, член фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко вніс до Верховної Ради України проект постанови, якою скасовується ухвалення Кримінального процесуального кодексу України.

Зазначимо, Верховна Рада ухвалила новий Кримінальний процесуальний кодекс України в ніч на 13 квітня 2012 р. За ухвалення кодексу проголосував 271 народний депутат із 283, зареєстрованих у сесійній залі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1472 | Додав: adminA | Теги: Кримінально-процесуального кодексу, поправки, колонії, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]