Чт, 2024-03-28, 16:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
Тисячі людей кажуть "ні" Януковичу - Яценюк
Інші останні Політичні новини
У суботу, 16 березня, у Львові голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що акція "Вставай, Україно!" - це шлях до змін.

Марш очолили лідери опозиції - голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок, передає "Фронт Змін".

Перед початком акції голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк нагадав журналістам, що марш у Львові - вже третій в рамках загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!": "Збираються тисячі людей. Тисячі людей хочуть змін, кажуть "ні" Януковичу. Тисячі людей кажуть, що вони хочуть жити в іншій країні, і виражають те, що вони не бояться цієї влади".

"Це вже велике досягнення нашої акції. Ми далі будемо продовжувати, далі будемо піднімати людей, спиратися в першу чергу на їхню підтримку, і я сподіваюся, що в країні будуть зміни. Чим активніше ми будемо працювати, тим швидше вони настануть", - зазначив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що опозиція використовує парламентський і позапарламентський шлях боротьби. "Зараз президент Янукович не контролює Верховну Раду. Якщо люди повстануть за свої політичні та економічні права, то розклад сил в українському парламенті також зміниться, в тому числі і за рахунок тих мажоритарних депутатів, які зараз у невизначеному стані, але розуміють, що треба бути тільки на стороні людей. А на стороні людей - це на боці опозиції. Втрата Януковичем остаточної більшості у Верховній Раді означає перший крок до відставки президента Януковича".

Він зазначив, що мало хто в 2004 році сподівався, що "буквально за кілька місяців все радикально зміниться". "Основне - не сидіти вдома, не думати, що просто так пройде. Не думати: "Давайте ще два роки почекаємо, а там, можливо, пройдуть вибори". Це сценарій президента Януковича. Він хоче купити голоси виборців на наступних президентських виборах. Він хоче залякати і сфальсифікувати вибори. Тож на вулиці наше завдання - боротися за дострокові вибори президента України", - підкреслив голова фракції "Батьківщина".

"Найважливіше - показати Януковичу, що він не вкраде у народу України українську державу, що він не вкраде у народу право визначати, хто в нашій країні керує. Тож треба і в парламенті, і поза парламентом піднімати боротьбу. І ми її піднімаємо", - вважає Яценюк.

"Вставай, Україно! - це не просто політична акція: іде мова про людську гідність, про гідність тих тисяч українців, які зараз прийшли на цей мітинг. Вони не хочуть так жити, і вони мають право на зміни. Тому це шлях до змін", - сказав він журналістам.

Як повідомлялося, центром Львова пройшов марш у рамках загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!"

Нагадаємо, всеукраїнська акція "Вставай, Україно!", організована лідерами опозиції, триватиме 2 місяці і завершиться маршем у Києві. 15 березня марш відбувся в Ужгороді. У прес-службі "Батьківщини" повідомили про те, що акція зібрала "більше трьох тисяч закарпатців", а прес-служба ВО "Свободи" говорить про п'ятитисячний марш.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: тисячі людей, ні Януковичу, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]