Сб, 2024-04-20, 09:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:52
Тисячі прихильників під СІЗО вітають Тимошенко сердечками і трояндами
Інші останні Політичні новини

Під стінами Лук'янівського СІЗО в Києві проходить мітинг і концерт на підтримку екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко з нагоди дня її народження.

Навпроти входу в будівлю СІЗО з боку вул. Дегтярівської зібралося близько трьох тисяч осіб. Вони тримають прапори партій "Батьківщина", "Реформи і порядок", "За Україну", Народного руху України, державні прапори. Учасники акції скандують гасла на підтримку Тимошенко. Деякі люди принесли з собою квіти, передає "Інтерфакс-Україна".

- Президент Європарламенту щиро співчуває демократії в Україні попри "глуху стіну" офіційного Києва
- Європейські політики дружно привітали Тимошенко з днем народження і побажали їй звільнення

На сцені, встановленій біля СІЗО, виступають народні депутати, лідери опозиції, а також українські музиканти.

У мітингу, зокрема, бере участь перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, лідер партії "За Україну" В'ячеслав Кириленко та інші політики. На сцені також виступив Герой України, відомий дисидент Левко Лук'яненко. Учасники акції стоять на проїжджій частині вул.Дегтярівська.

Прихильники Юлії Тимошенко з нагоди її дня народження обклеїли стіни Лук'янівського СІЗО маленькими червоними серцями. З правого боку від входу наклеїли велике серце білого кольору, розміром близько метр на півтора. Стіни та ворота ізолятора також обклеїли листівками з портретом Тимошенко, а на дерева прикріпили троянди. Крім того, прихильники екс-прем'єра принесли велике серце з троянд.

Під самим входом до слідчого ізолятору стоять люди з прапорами і вигукують "Юлі – волю!", "Схід і захід разом" та "Волю репресованим!". Також тисячі прихильників екс-прем'єра скандували під СІЗО "З днем народження, Юля!".

Порядок забезпечує незначна кількість правоохоронців. На території, прилеглій до СІЗО, у дворах не помічено автобусів з бійцями міліцейських спецпідрозділів. Обстановка спокійна, ніяких інцидентів помічено не було.

Водночас, за інформацією "Сегодня", зсередини ізолятор охороняє спецназ. Коли з чорного ходу ізолятора виїжджають машини, спецназ супроводжує кожне авто, щоб через відкриті ворота ніхто не прорвався всередину.

Однопартійці планували запустити з нагоди дня народження Тимошенко повітряну куля, однак скасували запуск кулі через погодні умови.

У неділю, 27 листопада, Тимошенко виповнюється 51 рік. З нагоди її дня народження під СІЗО соратники лідера БЮТ мали намір організувати грандіозний концерт за участю багатьох зірок естради.

Раніше Юлію Тимошенко привітав з днем народження міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг і висловив солідарність з нею. Також свої вітання передали президент ЄНП Вільфред Мартенс і посол США Джон Теффт, побажавши їй витримки і звільнення. Сьогодні європейські політики продовжують слати їй привітання і сподіваються на її визволення.

Тимошенко знаходиться в СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня суд засудив екс-прем'єра до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році. Апеляція на це рішення призначена до розгляду на 13 грудня.

Дорогу біля СІЗО відкрили для руху, так і не відремонтувавши

ДАІ відновила рух по вулиці Дегтярівській, яка знаходиться біля Лук'янівського СІЗО. Про це "Українській правді" повідомив народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Олександр Сочка.

На його думку, міліція зрозуміла безперспективність своїх спроб завадити концерту на день народження екс-прем'єра Юлії Тимошенко, оскільки машини з апаратурою все одно під'їхали безпосередньо до будівлі СІЗО.

"Буквально кілька хвилин тому були зняті пости ДАІ, які відгороджували Дегтярівську, рух було відновлено, однак вибоїни в асфальті (які раніше нібито ремонтувалися) залишилися, і машини, які їдуть вулицею, об’їжджають їх", - сказав депутат.

Водночас, за його словами, деякі автомобілі самі розвертаються в бік від Дегтярівської, оскільки біля СІЗО вже зібрався численний натовп, який видно з дороги.

"Подвір'я біля СІЗО вже заповнено вщент. Людей настільки багато, що їм не вистачає місця, і частина з них хотіла розташуватися на проїжджій частині перекритої вулиці. Може, в цьому є одна з причин відновлення руху", - вважає Сочка.

Він також додав, що весь вхід до СІЗО заліплений листівками людей з вітаннями Тимошенко з днем народження.

Нагадаємо, вулицю Дегтярівську було перекрито нібито у зв’язку з ремонтними роботами.

Дочка Тимошенко привезла мамі троянди, але в СІЗО її сьогодні не пустять - вихідний

Дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія Карр приїхала під Лук'янівське СІЗО з великим букетом троянд. За її словами, в день народження Тимошенко дуже любить отримувати в подарунок саме квіти, тому акція так важлива, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Вона зазначила, що оскільки Тимошенко перевели в іншу камеру, далеко від вулиці, вона може і не чути музику і виступи прихильників, але знає, що її підтримують.

Карр також повідомила, що Тимошенко все ще не встає з ліжка, стан її здоров'я не покращився.

Вона розповіла, що до матері вона постарається потрапити тільки в понеділок. У неділю, враховуючи вихідний день, в СІЗО нікого не пускають, тому екс-прем'єра вона має намір привітати разом з людьми під стінами ізолятора.

До дня народження екс-прем'єра люди приносять квіти та м'які іграшки, їх складають на сходинках біля входу в ізолятор.

Міліція підрахувала "гостей" Тимошенко: обіцяли 200, а прийшли тисячі

Київська міліція стверджує, що в акції біля Лук’янівського СІЗО "Квітка – для Тимошенко" беруть участь близько двох тисяч прихильників екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це повідомили в столичному главку міліції і зауважили, що в заявці організатори акції вказували орієнтовну кількість учасників 200 - 300 осіб. Порушень громадського порядку не зафіксовано, заявили в міліції.

Водночас, як передає кореспондент УНІАН, кількість учасників акції під стінами Лук’янівського СІЗО з нагоди дня народження лідера "Батьківщини" Тимошенко зросла майже до 5 тисяч, і до стін ізолятора продовжують приходити люди з квітами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1126 | Додав: adminA | Теги: 5 тисяч, під СІЗО вітають Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]