Ср, 2024-04-24, 11:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:45
Тиск "деяких країн" на Україну та Молдову президент Естонії вважає неприпустимим
Інші останні Новини Європейського Союзу
Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес піддав критиці спроби деяких держав завадити підписанню договорів Європейського Союзу з країнами Східного партнерства.

На зустрічі в Кракові з президентом Польщі Броніславом Коморовським він сказав, що вважає важливим підписання в листопаді у Вільнюсі Угоди ЄС про асоціацію та вільну торгівлю з Україною та парафування аналогічних договорів з Молдовою і Грузією, повідомили 9 жовтня "Інтерфаксу" у прес-службі глави естонського держави.

"Естонія і Польща дотримуються однакових позицій за договорами з Україною, Молдовою і Грузією у Вільнюсі", - сказав Ільвес.

На його думку, "у східних партнерів Європейського Союзу має бути право самим визначати, якого майбутнього вони хочуть для себе і в які об'єднання прагнути".

"Економічний шантаж, погрози і політичний тиск з метою домогтися приєднання до Митного союзу, які зараз відчувають ці держави, недозволені. За розвитком цих подій у найближчі місяці необхідно стежити особливо пильно", - вважає президент.

Він зазначив, що "це ж стосується і тих держав самого Євросоюзу, які зіткнулися, наприклад, з економічними санкціями тільки з тієї причини, що вони переконано підтримують політику Східного партнерства ЄС. "Литва - яка до того ж тепер є головою Європейського Союзу - потребує нашої спільної підтримки", - підкреслив Ільвес.

Додамо, у Брюсселі розраховують, що Росія поважатиме вибір країн пострадянського простору на користь Східного партнерства з ЄС, про це 8 жовтня повідомив голова представництва Єврокомісії в Москві Вігаудас Ушацкас.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: тиск деяких, неприпустимим, Україну та Молдову, Президент Естонії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]