Чт, 2024-04-25, 16:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
Тиск Росії може бути пов'язаний із головуванням Литви в ЄС - литовський прем'єр
Інші останні Новини Європейського Союзу
А також наближенням саміту Східного партнерства
Проблеми литовських підприємців при ввезенні товарів до Росії можуть бути пов'язані з головуванням Литви в Раді Євросоюзу, а також із самітом Східного партнерства ЄС у Вільнюсі, вважає литовський прем'єр Альгірдас Буткявічюс.

"Головуюча в ЄС країна, опиняючись у центрі міжнародної уваги, може потрапити у вир подій, що створюють напругу. Ймовірно, що з цим нашим статусом хоча б частково і пов'язані несподівані проблеми на литовсько-російському кордоні", - сказав він у суботу на засіданні ради правлячої Литовської соціал-демократичної партії (ЛСДП) в сеймі, передає "Інтерфакс-Україна".

Буткявічюс заявив, що уряд намагається оперативно вирішувати проблеми, що виникли перед литовськими молочниками та автоперевізниками.

"Однак тут (як і з газом, і в цілому в енергетичному секторі) необхідно узгоджена позиція всього Євросоюзу, яка б зміцнило наше становище і значно полегшило б вирішення виникаючих непорозумінь у майбутньому", - наголосив глава уряду.

Як писав iPress.ua, у суботу голова "Росспоживнагляду" Геннадій Онищенко заявив, що з понеділка Росія введе обмеження на ввезення литовських молочних продуктів до країни.

У середині вересня литовські перевізники повідомили, що Росія ввела суворі митні перевірки литовських товарів . Посадові особи у Вільнюсі та Брюсселі засудили такі дії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: литовський прем'єр, тиск Росії, ЄС, головуванням Литви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]