Сб, 2024-04-20, 05:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:56
Тиснявою і лайкою віруючих супроводжувалося паломництво до плащаниці Богородиці у Харкові
Інші останні Релігійні новини

26 вересня до Харкова прибула плащаниця пресвятої Богородиці . Її виставили у Свято-Покровському монастирі, щоб віруючі змогли доторкнутися до святині. Православні вишикувалися в чергу біля монастиря ще у 10 годин ранку. А в 12 годин плащаницю привезли і понесли хресним ходом з монастирської території.

Як тільки реліквію занесли всередину, там утворилася така тиснява, що люди практично падали на землю. Літні жінки весь час хапалися за серце, люди молодші голосно лаялися і штовхалися ліктями, пробираючись ближче до столу з іконою, пише "Сегодня".

Коли натовп розбушувався, плащаницю забрали за вівтар, закликаючи всіх до порядку, однак, люди від нетерпіння не хотіли виходити з храму, тим більше, що двері собору закрили, щоб новоприбулі не створювали ще більшого ажіотажу.

У такому натовпі одній з жінок стало погано. Зі словами: "Серце болить, нічим дихати!" вона впала на підлогу. Після цього викликали карету швидкої допомоги. Через півгодини святиню винесли з-за вівтаря, але ажіотаж не вщухав. Деякі віруючі навіть втекли з роботи, щоб подивитися на чудодійну святиню.

27 вересня плащаниця прибуде в місцевий Свято-Благовіщенський кафедральний собор, де буде виставлена в 11:00. А 28 вересня вона прибуде у Свято-Озерянський храм, а вже в 16:00 - у Свято-Софіївський храм.

Як зазначалося раніше, Плащаниця Пресвятої Богородиці перебуває в Україні з 19 вересня по 19 жовтня на прохання Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира. Чотири дні вона перебувала в Києво-Печерській лаври, куди до неї сходив і Віктор Янукович. Потім її повезли до Полтави і Харків. Наступні міста - Родзинки, Святогірськ, Луганськ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Біла Церква, Житомир, Тернопіль, Почаїв і Львів. Весь час святиня буде під пильною охороною, але віруючі будуть мати до неї вільний доступ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 2311 | Додав: nowyny | Теги: плащаниця Богородиці, паломництво, харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]