Ср, 2024-04-24, 19:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
Титул чемпіона світу з боксу в найлегшій ваговій категорії здобув українець
Інші останні Спортивні новини

Українець здобув титул чемпіона світу з боксу в найлегшій ваговій категорії

Приємний сюрприз уболівальникам зробив Артем Далакян. Він виборов титул чемпіона світу у ваговій категорії до 50,8 кілограма, здолавши на рингу в американському Інглвуді місцевого бійця Браяна Вілорію, пише газета "Експрес".

Двобій тривав 12 раундів, а по його закінченні судді одностайно віддали перемогу нашому боксерові.

Артем Далакян став одинадцятим чемпіоном світу в історії українського боксу і третім чинним володарем титулу разом з Олександром Усиком та Василем Ломаченком.

- Я дуже задоволений таким результатом, — ділиться враженнями новоспечений чемпіон світу.

- Про цей титул мріяв усе своє життя. Приємно усвідомлювати, що моя праця не була даремною. Я став чемпіоном світу завдяки наполегливій підготовці, великому бажанню перемогти та фортуні, яка мені усміхнулася на американському рингу.

- Не боялися, що судді, якщо бій буде рівний, віддадуть перемогу американцеві? Усе-таки поєдинок відбувався на американському рингу...

- Припускав, що судді можуть бути не на моєму боці, якщо не нокаутую суперника. Розумів, що мені треба це зробити так, щоб у суддів не було сумніву, що перемога — моя. І мені це вдалося.

- Як довго ви йшли до цієї вершини?

- Почав займатися боксом у 13-річному віці. У боксерську секцію записався за компанію, з друзями. Нині мені 30. Усі ці сімнадцять років майже щодня відвідую тренувальний зал, проводжу у ньому по дві години. Іноді доводиться тренуватись двічі на день.

- А які плани надалі? Думаєте пов'язати свою долю з американськими промоутерами?

- Ні, не думаю. Я довів, що для успіху це не обов'язково. Не хочу їхати за кордон і перетворитися з боксера у шоумена лише для того, щоб завоювати заокеанську публіку.

- За двобій у США Артем Далакян заробив лише 25 тисяч доларів. Наскільки зростуть його гонорари у статусі чемпіона світу? - питаємо Михайла Зав'ялова, президента Ліги професіонального боксу України.

-  Уже за наступний бій Артем Далакян може заробити від 100 до 200 тисяч доларів, адже диктуватиме свої умови. Цей хлопець здійснив неймовірне, здолавши в Америці місцевого боксера.

Артем став чемпіоном світу у найлегшій ваговій категорії, де працюють найшвидкісніші боксери і впродовж бою "насипають" найбільше ударів, де на титули претендує чимало азіатів, у яких ця дисципліна шалено популярна.

Думаю, ніхто у світі не сподівався, що українець здобуде чемпіонський титул. А Артем зміг вразити!

Олег ЗУБАРУК

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 646 | Додав: adminA | Теги: найлегша вагова категорія, титул чемпіона світу, бокс, українець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]