Сб, 2024-04-20, 08:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:11
Тягнибок: "Рада вже працювати не буде. Крапка"
Інші останні Політичні новини

"Зараз вже все - парламент вже працювати не буде. Все, крапка. Парламент є недієздатним сьогодні", - заявив Олег Тягнибок в ефірі Радіо Свобода.

"Дуже було б правильно, якби було оголошено дострокові вибори, як парламентські, так і президентські. І в принципі це одна з тих вимог, що випливають із наших безпосередніх дій у парламенті. Зрозумійте, блокування парламенту це також привернення уваги української громадськості, світової спільноти до того, що в Україні щось негаразд", - заявив він.

Лідер ВО "Свобода" також пояснив, чому опозиція продовжує наставити на тому, щоб президент України Віктор Янукович прийшов в парламент і виступив зі звітом.

"Є певні логічні кроки, які повинна робити опозиція для того, щоб захистити не те, що свої права, а права тих, хто за неї голосував. Одним з таких кроків є апеляція до президента, як гаранта Конституції, виконати його конституційний обов'язок - зробити щорічну доповідь і вже відповідно отримати реакцію опозиції. І ми хочемо отримати пояснення, що відбувається в країні ... Звичайно, ми не маємо жодних ілюзій, що він прийде, але вимагати цього ми повинні були", - сказав Тягнибок.

Раніше спікер парламенту Володимир Рибак заявив, що якщо Верховна Рада не запрацює, президент України може її розпустити.

Нагадаємо, опозиція почала блокувати роботу парламенту 4 березня, вимагаючи від спікера Володимира Рибака відкликати позов про позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка.

6 березня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив депутатських повноважень народного депутата з фракції "Батьківщина", захисника Юлії Тимошенко у кримінальних справах Сергія Власенка.

Раніше опозиція блокувала парламент через вимоги про обов'язкове персональне голосування.

Раніше у суботу, 9 березня, Тягнибок заявив, що в разі, якщо лідер партії "УДАР" Віталій Кличко відмовиться від висунення своєї кандидатури на посаду мера Києва, він висуне свою.

Крім того, за даними соцопитування "Рейтинг", проведеного 22-28 лютого, у разі гіпотетичних виборів президента у лютому Янукович би програв Кличку і Яценюку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 984 | Додав: abel | Теги: рада працювати не буде, Тягнибок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]