Пт, 2024-04-19, 13:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:52
Тягнибок вважає, що Янукович домовився про знижку для своїх олігархів, а Луценко назвав гроші від РФ блефом
Інші останні Політичні новини
Те, що Віктор Янукович підписав у Москві, - абсолютно суперечить національним інтересам України. Таку впевненість висловив на брифінгу в Штабі національного опору лідер "Свободи" Олег Тягнибок, передає Цензор.НЕТ

"Те, що отримали подачку - знижку на газ до 268,5 долара, - люди повинні знати, що це не зроблено для населення України. Бо від цієї знижки користі для українців нуль цілих, нуль десятих. Це просто-на-просто Янукович домовився про знижку для своїх олігархів, які його оточують. Які є власниками коксохімічної та металургійної промисловості", - сказав він.

Те ж саме, за його словами, стосується і кредиту:

"Так само українці повинні розуміти, що це фікція. По-перше, Росія Україну буде тримати весь час на гачку. Тому що борг за недобір газу щороку зберігається і збільшується. І цей борг може якраз оцінюватися в таку суму - 15 мільярдів, в будь-який момент, якщо українська влада робитиме якісь кроки, Росія може прийняти рішення і фактично списати ці 15 млрд за рахунок боргу. Тому цей кредит під 5% на 2 роки - це просто фікція. І люди не відчують ніякого поліпшення від цього привозу нібито величезних грошей з Москви".

Луценко назвав заяву про 15 мільярдів кредиту блефом Януковича

Заяви про отримання кредиту в 15 млрд доларів від Росії - блеф Віктора Януковича, вважає один з лідерів Євромайдану Юрій Луценко.

"Ніякої знижки не відбулося", - сказав Луценко.

Опозиціонер пояснив, що Янукович лише отримує "перепочинок" - Москва дає йому рівно стільки грошей, скільки потрібно Україні для розрахунків за російський газ.

Так, 3 млрд доларів Україні доведеться повернути Росії як борги за газ вже на початку нового року. Решту грошей, отриманих від РФ, Україна також буде змушена витрачати на розрахунки за паливо.

"Залишається 12 млрд - це по мільярду на місяць на газ. Тобто, Росія нам дає стільки, скільки хоче забрати", - вважає Луценко.

Фактично, прогнозує він, Янукович отримує "можливість заощадити для підкупу виборців" перед виборами президента.

"Путін відкладає на 2 роки розплату за газ - потім потрібно буде виплатити під 5% і ще стільки може бути відсоток за касове обслуговування", - застеріг Луценко.

Нагадаємо, у вівторок, 17 грудня, "Газпром" і "Нафтогаз України" у присутності президентів України Віктора Януковича і РФ Володимира Путіна підписали доповнення до "Контракту на купівлю-продаж, постачання, обсяги та умови транзиту природного газу" від 19 січня 2009 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: РФ блефом, олігархів, янукович, гроші, знижку, Тягнибок, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]