Чт, 2024-04-18, 07:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:13
Тюремники показали, в яких "хоромах" тримають Тимошенко
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Державна пенітенціарна служба України у відповідь на інтернет-повідомлення про "показуху" відносно створення належних комунально-побутових умов для Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, які наразі тримаються в Київському СІЗО, запевнила, що проведення ремонтних робіт в установах відомства є плановими та постійно виконуваними заходами.

Крім цього, протягом року на території Київського СІЗО завершено будівництво та оздоблення нового корпусу для тримання заарештованих жінок на 180 місць, яке було припинено ще 5 років тому, зазначають тюремники. Таким чином, у службі повідомляють, що інформація про "показуху" щодо умов тримання заарештованих в СІЗО керівництвом відомства розцінюється як "спекуляції та провокація окремих політиків".

У службі зазначають, що на 1 грудня 2011 року ніяких офіційних коментарів, зауважень чи пропозицій від членів делегації Європейського комітету по запобіганню тортур та нелюдському, або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню на адресу керівництва Київського СІЗО чи пенітенціарного відомства не надходило. Тому будь-які коментарі результатів інспектування Київського СІЗО експертами ЄКПТ наразі є передчасними та необ'єктивними.

ДПтСУ також інформує, що Тимошенко після обстеження стану здоров'я фахівцями МОЗ України на підставі отриманих результатів обстеження в Київській обласній клінічній лікарні членами комісії було підписано висновок, в якому зазначено, що загрози її життю не має, спостерігається певна тенденція щодо покращання її самопочуття, призначено відповідний курс лікування.

Для проходження призначеного лікування Тимошенко переведено до медико-санітарної частини Київського СІЗО. Призначене лікування вона отримує в повному обсязі. На особисте прохання Тимошенко їй було надано результати інструментального обстеження стану її здоров'я, повідомили у службі.

Як йдеться у повідомлені служби, у зв'язку з публікацією необ'єктивної і викривленої інформації про стан здоров'я та надання медичної допомоги публічним особам, які наразі тримаються в Київському СІЗО, керівництво Київського СІЗО та ДПтСУ закликає зважено та помірковано ставитись як до заяв висококваліфікованих медичних фахівців (які відображаються документально), так і до нічим не підкріплених заяв та повідомлень окремих осіб, які не мають ні відповідної медичної освіти, ні документального підтвердження своїх заяв.

Нагадаємо, у середу прес-служба "Батьківщини" повідомила про те, що Тимошенко у Лук’янівському СІЗО відвідали представники Європейського комітету з питань запобігання катуванням.

При цьому, за даними прес-служби, "європейці були неприємно вражені тією "показухою", яку влаштувала пенітенціарна служба".

За матеріалами: ТСН.ua

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1075 | Додав: nowyny | Теги: тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]