Пт, 2024-03-29, 06:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:18
Точну кількість загиблих через війну на Донбасі в ООН назвали
Інші останні Новини України

В ООН назвали точну кількість загиблих через війну на Донбасі
Окрім цього, через військові дії в Україні близько 4,4 млн. осіб опинилися у важкій гуманітарної ситуації.

 Через війну на території тимчасово окупованого Донбасу загинуло понад 2 500 осіб. Про це повідомили в Управлінні ООН з координації гуманітарних питань (UN OSHA).

"Понад 2540 цивільних осіб загинули та 9 тисяч отримали поранення внаслідок бойових дій на сході України чотири роки тому. Кількість загиблих збільшується майже кожен день", - наголосили в УКГП.

За словами координатора ООН в Україні та постійниого представника ПРООН Ніла Вокера, через конфлікт в Україні близько 4,4 млн. осіб опинилися у важкій гуманітарної ситуації. Обсяг гуманітарної допомоги для постраждалих мешканців Донбасу на 2018 рік має скласти 187 млн. доларів, що дозволить задовольнити потреби не менш 2,3 млн. осіб, але на даний момент зібрано не більше 3% від зазначеної суми.

Окрім цього, Вокер закликав держави-члени ООН "терміново допомогти в усуненні цього 97%-ного дефіциту фінансування".

"Те, про що ми просимо, становить менше 1% від глобальних гуманітарних потреб. Люди, які постраждали в результаті збройного конфлікту на сході України, потребують нашої підтримки. Я продовжую закликати сторони конфлікту вживати усіх необхідних заходів для дотримання міжнародного гуманітарного права - цивільні особи та інфраструктура мають бути захищені. Єдиним рішенням кризи на сході України є мир. Ми не хочемо відзначати подальші річниці конфлікту, що триває", - підкреслив Вокер.

Нагадаємо, 10 квітня президент України Петро Порошенко та глава Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас обговорили питання розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: війна, ООН, кількість загиблих, Донбас | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]