Чт, 2024-04-25, 22:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
Топ-10 "кіносюрпризів" 2013 року - ЗМІ
Інші останні Культурні новини

На великий екран в 2013 році вийдуть фільми таких легендарних режисерів, як Баз Лурман, Ларс фон Трієр, Вонг Кар Вай, брати Коен, Мартін Скорсезе. Не дивно, що з їх іменами пов'язані надії кінокритиків, які вже почали публікувати рейтинги найочікуваніших кінокартин року.

Видання The Telegraph серед "кіносюрпризів" нового року виділяє фільм австралійського режисера База Лурмана "Великий Гетсбі", українська прем'єра якого відбудеться у травні. Екранізація однойменного роману Скотта Фіцджеральда з Леонардо ді Капріо в ролі таємничого мільйонера Джея Гетсбі рябітиме багатими декораціями і костюмами, пише видання, передає NEWSru.com.

Друге місце в списку кінокритики відводять хоррору Бена Уітлі "Поле в Англії". Герої, які стають полоненими під час громадянської війни в Англії, стикаються з більшою проблемою, ніж ворожий полон. Вони стають заручниками жаху і параної, від якої страждають після грибів, що споживаються. "Режисер продовжує своє занурення в несвідоме англійців", - пише видання.

Тема полону представлена й у Квентіна Тарантіно у фільмі "Джанго звільнений", а також в "Лінкольні", що зрежисирував Стівеном Спілбергом, проте The Telegraph на третю позицію у своєму топі виводить картину Стіва Маккуіна "Дванадцять років рабства", в якому знімаються Майкл Фассбендер і Бред Пітт.

Критики не обійшли увагою і фільм братів Джоела та Ітана Коена "Усередині Льюіна Девіса", що оповідає про фолк-сцену в нью-йоркському Грінвіч-Віллідж очима легендарного літнього музиканта Льюіна Девіса. Це перша робота братів за останні два роки - попередній їх фільм "Залізна хватка" вийшов в 2012 році.

Ще одна багатообіцяюча кінострічка - "Бог пробачить", знята Ніколасом Віндінгом Рефном. У основі сюжету - помста британського гангстера, якого грає Райан Гослінг, тайському поліцейському, що вбив його брата. Як зазначає видання, це друга спільна робота Рефна і Гослінга після фільму "Драйв".

У топ видання також потрапив фільм Мартіна Скорсезе "Вовк з Уолл-Стріт", до акторського складу якого знову увійшов Леонардо ді Капріо. Актор виконує роль Джордана Белфорта, засновника однієї з найбільших брокерських контор, пізніше засудженого за відмивання грошей.

У список не міг не потрапити ще один маститий режисер - китаєць Вонг Кар Вай, призначений головою жюрі 63-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, який пройде з 7 по 17 лютого 2013 року. У березні на українські екрани вийде його фільм "Великі майстри", присвячений Іпу Ману - майстрові бойових мистецтв, що навчав Брюса Лі.

У числі інших картин, які запам'ятаються глядачеві, - фантастичний "Елізіум", дія якого розгортається в 2159 році, японський мультфільм "Казка про принцесу Кагуя" - екранізація твору X століття і еротичний фільм "Німфоманка" Ларса фон Трієра, який буде випущений в двох версіях: прокатною і порнографічною.

Як повідомлялося раніше, легендарний режисер Мартін Скорсезе має намір зняти документальний фільм про 42-ого президента Сполучених Штатів Америки Білла Клінтона.

"Президент Клінтон є видатною постаттю і як і раніше відіграє значну роль у питаннях національної та світової політики. Сподіваюся, що ця картина допоможе глядачам краще дізнатися його", - заявив Скорсезе.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: кіносюрпризів 2013 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]