Чт, 2024-04-25, 12:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:09
Торговельну блокаду США щодо Куби ЄС критикує
Інші останні Новини Європейського Союзу

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні розкритикувала торговельне ембарго США щодо Куби.

Про це вона заявила під час візиту до Гавани, повідомляє AFP.

"Блокада – це не рішення. Ми, європейці, говорили це нашим американським друзям багато разів. На противагу тим, хто будує стіни та зачиняє двері, ми, європейці, прагнемо будувати мости та відчиняти ворота для співпраці і діалогу", - сказала Могеріні.

Нагадаємо, США і Куба відновили дипломатичні відносини в 2015 році, за часів роботи адміністрації Барака Обами. Згодом Вашингтон скасував частину торговельних обмежень з Гаваною.

Однак відносини між двома країнами погіршились після приходу до влади Дональда Трампа. Наприкінці вересня 2017 року США відкликали більше половини свого дипломатичного персоналу з Куби через "акустичну атаку" проти групи американських дипломатів.

Крім того, США безстроково припинили видачу віз на острові, а також закликали американських туристів не відвідувати Кубу.

У листопаді 2017 року Мінфін США запровадив обмеження на співпрацю американських фірм із силовими структурами Куби.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: ЄС, Куба, торговельна блокада США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]