Чт, 2024-04-18, 21:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Торговий конфлікт зі США не повинен обернутися у реальну війну - Меркель
Інші останні Новини Європейського Союзу

Меркель: торговий конфлікт зі США не повинен обернутися у реальну війну

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в середу заявила, що Європейський Cоюз зробить все можливе, щоб уникнути торговельної війни зі Сполученими Штатами.

Про це Меркель сказала у середу, виступаючи перед парламентом Німеччини, повідомляє Associated Press.

Адміністрація президента США Дональда Трампа запровадила тарифи на імпорт сталі та алюмінію з ЄС і розглядає питання про те, чи слід накласти додаткові мита на автомобілі та автозапчастини, що може стати болючим ударом для німецької автопромисловості.

"Докладаються всі зусилля для зняття напруги у цьому конфлікті, щоб він не перетворився на реальну війну, але, звичайно, тут є дві сторони", - сказала Меркель парламенту Німеччини, відзначивши, що голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер невдовзі вирушить до США для обговорення цього питання.

Вона додала, що добре функціонування світової економіки залежить від співпраці країн на рівні партнерів, а також поставила під сумнів доцільність вимірювання торговельних надлишків і дефіцитів тільки товарами. За її словами, якби були включені цифрові послуги, то цілком ймовірно у США було б позитивне сальдо торгового балансу з Європою.

"Враховувати тільки товари і не враховувати послуги – майже старомодно", - сказала вона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: США, Меркель, торговий конфлікт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]