Ср, 2024-04-24, 12:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:09
Товарообіг з Україною може скласти 20-25 мільярдів доларів - посол Польщі
Інші останні Економічні новини
Товарообіг між Україною й Польщею може стати в кілька разів вищим. Про це сьогодні в Дніпропетровську заявив посол Республіки Польща в Україні Генрік Литвин, повідомляє Радіо Свобода.

"На сьогодні товарообіг між Польщею та Україною становить 8 мільярдів доларів США, але, якщо подивитися на потенціал України і Польщі, то має бути десь 20–25 мільярдів доларів на рік. Ми задоволені, що маємо і цю цифру, адже за останні кілька років цей показник виріс. Але, безумовно, можливості у нас набагато вищі", – зазначив дипломат.

Він також додав, що підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським союзом допоможе ще кращому розвитку українсько-польських зв'язків.

"Сподіваємося, що договір буде підписаний і ми будемо далі розвивати наше співробітництво" , - заявив він.

У той же час відомий польський економіст, автор "Плану економічних реформ" для Польщі, професор Варшавської школи економіки Лешек Бальцерович відзначив, що належить до тих поляків, які "зацікавлені в успіхах незалежної України", передусім – економічних.

"Підписання угоди про асоціацію – це хороший крок. Це відкриє доступ до ринку європейських країн. Такі угоди підвищують довіру, а це – закордонні капіталовкладення та інвестиції. Це допоможе вирішити багато проблем і максимально використовувати нові можливості", – сказав економіст.

Відзначимо, сьогодні академік РАН, радник президента РФ Сергій Глазьєв заявив, що у випадку підписання українською стороною угоди про Асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі, Росія буде вводити імпортні тарифи проти українських товарів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: Україною, 20-25 мільярдів доларів, товарообіг, посол Польщі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]