Чт, 2024-03-28, 17:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
Трампа у Конгресі США закликали притягнути Путіна до відповідальності за дії на Азові
Інші останні Надзвичайні новини

США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Про це заявив член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії, співголова Українського конгресового кокуса Брайан Фіцпатрік.

"Кричуще порушення Росією міжнародного права в Азовському морі і її провокаційна атака на суверенітет України абсолютно неприйнятні. Росія повинна негайно відновити свободу пересування через Керченську протоку, щоб дозволити українським суднам вільно використовувати українські порти", - йдеться у його заяві.

Фіцпатрік наголосив, що агресія Москви є прямою загрозою інтересам національної безпеки США.

"Я закликаю президента і адміністрацію притягнути до відповідальності Владіміра Путіна на наступному тижні на саміті G20. Ми повинні стати пліч-о-пліч з українцями", - додав конгресмен.

Варто зазначити, що з боку американської виконавчої влади - Держдепу, Білого дому або посольства США - офіційної реакції на останні дії Росії на Азові досі немає.

Як повідомлялося, Україна закликає Європейський Союз та держави-члени відреагувати на використання сили Росією у Керченській протоці новою хвилею санкцій.

25 листопада в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. В результаті, за даними ВМС, росіянами було захоплено три кораблі й поранено 6 українських військовослужбовців.

Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що  загалом на українських суднах перебували 23 особи, доля моряків з кораблів ВМС ЗСУ, які були захоплені російськими службами, Україні невідома.  

Як повідомлялось, за результатами засідання РНБО президент Петро Порошенко просить Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: відповідальність, Путін, конгрес США, Азов, трамп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]