Пт, 2024-03-29, 12:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:47
Транспортникам знову не платять зарплату, нічим годувати родини - у Києві визріває бунт
Інші останні Економічні новини
Працівникам комунального пасажирського транспорту столиці не платять зарплату. Востаннє люди отримували гроші за липень. Вони погрожують страйком і просять ЗМІ про допомогу, пише газета "Сегодня".

Боячись керівництва Київпастрансу, водії просять не називати їхніх імен.

"Влітку, коли нам на два місяці затримали зарплату, газета про це написала. Тут довго шукали "стукачів", але гроші почали видавати на наступний день. Зараз історія повторюється. Допоможіть! Мені сім'ю годувати нема чим", - говорить Олександр, водій трамвайного депо ім. Шевченка.

Просять допомогти і в депо ім. Красіна: "Нам видали за серпень тільки 10% зарплати. Вчора кинули 150 гривень і сказали, що найближчим часом виплат не чекати, мовляв, грошей немає", - розповідає Зінаїда, водій трамвая.

У тролейбусному депо №2 кажуть, що не бачили грошей навіть за серпень. "Деякі колеги, не витримавши такого знущання, звільнилися, але їм і розрахункових не видають. А зарплата водія, залежно від класу, становить від 4 до 6 тисяч гривень. Але грошей не дають нікому", - каже водій Віталій.

Водії повідомляли про ситуацію на гарячу лінію в КМДА, але там сказали, що за документами їм вже видали... аванс за жовтень.

15 жовтня водії швидкісного трамвая планували зупинити його роботу, але все ж відмовилися від такого радикального кроку. Члени профспілки працівників електротранспорту вивісили в депо ім. Шевченка відкритого листа до керівництва міста, в якому попередили про можливий страйк, якщо не погасять боргів із зарплат.

А водії одного з депо кажуть, що якщо гроші не з'являться, вони всі одночасно візьмуть лікарняні: "Маємо право! І звільнити нас з цієї причини не зможуть, це незаконно".

У Київпастрансі запевняють, що страйку не буде. Керівництво підприємства сподівається на розуміння водіїв і веде з ними роз'яснювальну роботу. Водії трамваїв і тролейбусів підтверджують: їх просили ще почекати і не вдаватися до "різких рухів". "Нам пригадують історію, коли через страйк в одному з депо звільнили всіх працівників і керівництво. Але що нам залишається робити? Йти під мерію і просити милостиню?" - обурюються транспортники.

"Так, у нас виникла затримка з виплати зарплати співробітникам, тільки не за два, а за півтора місяця. У міськбюджеті немає коштів на виплату зарплат. Проблема зараз вирішується на рівні Кабміну, і я сподіваюся, що днями вона вирішиться і наші співробітники отримають зароблене. Зрозуміло, що людей це дратує. Це ненормальна ситуація, і я їх розумію. Але сподіваюся, що водії з розумінням до цього поставляться і не буде ніяких страйків", - пояснив гендиректор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький.

Як повідомлялось, на Донеччині зріє "голодний бунт" шахтобудівників, яким кілька місяців не платять зарплату.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: Києві, транспортникам, бунт, зарплату | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]